Túžila spievať pred publikom, teraz ju pozná celý svet. Ukrajinské dievčatko zaspievalo v kryte hit z Ľadového kráľovstva

Gabriela Bachárová, 9. marca 2022 o 03:42

Už milióny ľudí z celého sveta videli pozoruhodný spevácky výkon malej Ukrajinky Amelie, ktorá sa rozospievala v protileteckom kryte v Kyjeve, kam sa spolu s ďalšími ľuďmi uchýlila pred ruskými útokmi.

Amelia bojuje proti vojne spevom.

Foto: Reprofoto: YT/Independent

Amelia vždy túžila stať sa speváčkou a predstaviť svoje spevácke umenie širokému publiku. Ani vo sne jej však celkom určite nenapadlo, že by ju mohol poznať celý svet. Až prišiel ruský útok na Ukrajinu a dievčatko sa nedobrovoľne ocitlo v podzemí, aby ochránilo svoj život pred raketami.

Na mieste, kam sa nikto z nás nechce nikdy pozrieť, sa stretla s Ukrajinkou Martou Smechovovou, ktorej sa zverila, že okrem kreslenia miluje aj spev a túži spievať na veľkom pódiu pred veľkým publikom. Práve táto žena ju posmelila, aby ostatným zaspievala. „Povedala som jej, že to zorganizujeme práve teraz. Veď pozri, koľko je tu ľudí, to sa ti bude spievať!“ uviedla na sociálnych sieťach.

Dievčatko vo videu najskôr trošku pochybuje, či sa do toho pustiť, bojí sa, či sa jej ľudia nebudú smiať. Potom však všetkým predstaví svoj nádherný hlas a precítene v ukrajinčine zaspieva známu pesničku Let it go zo slávneho animovaného filmu Ľadové kráľovstvo. Ľudia v kryte stíchnu, niektorí si ju začnú nahrávať.

„Všetci prestali robiť, čo práve robili a počúvali pieseň dievčatka, z ktorého vyžarovalo svetlo,“ napísala žena s tým, že ani muži nedokázali potlačiť slzy. Keď Amelia dospievala, osadenstvo krytu ju odmenilo búrlivým potleskom.

Marta Smechovová video zverejnila na sociálnych sieťach, odkiaľ sa rozletelo do sveta. Zverejnili ho svetové denníky, začalo sa lavínovite šíriť na sociálnych sieťach a Ameliin spevácky výkon ocenili ľudia aj z druhého konca zemegule.

Pozrite si, ako malá Amelia bojuje proti vojne






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >