FOTO Ako vyzerá rodina Volodymyra Zelenského? S manželkou sú spolu takmer 20 rokov, majú dve deti

Gabriela Bachárová, 8. marca 2022 o 04:30

Snáď žiadny iný svetový pár dnes nepúta toľko pozornosti ako oni. Sú to rovesníci. Narodili sa v tom istom roku, od seba ich delí len pár dní. Olena oslávila 44. narodeniny minulý mesiac a jej manžel Volodymyr v januári. Aký je ich životný príbeh?

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vpravo a jeho manželka Olena hádžu volebné lístky do volebnej urny vo volebnej miestnosti v ukrajinskom Kyjeve.

Foto: ASR, Jevhenij Maloletka

Budúci manželia chodili na tú istú základnú školu, avšak zoznámili sa až o pár rokov neskôr, na vysokoškolských štúdiách. Hoci bol Volodymyr Zelenskyj známym komikom, pôvodne vyštudoval právo. Jeho manželka začala študovať architektúru, avšak napokon ju zlákala scenáristika.

Dohromady sa dali, keď Olena začala písať scenáre pre komediálny súbor Kvartal 95, ktorý jej manžel založil. Svadbu mal krásny pár v roku 2003 a do spoločného zväzku sa narodili dve deti, dcéra Aleksandra (17) a syn Kiril (9).

V lete roku 2019, keď vznikla nasledujúca veselá rodinná fotografia, mohol len málokto tušiť, že na začiatku tohto roku sa všetci členovia rodiny budú obávať o svoj život aj život svojich najbližších. Práve pred tromi rokmi sa Volodymyr Zelensky stal prezidentom Ukrajiny a jeho rodina si musela zvyknúť na ešte väčšiu žiaru reflektorov ako predtým, keď bol Volodymyr obľúbeným hercom, komikom a dokonca vyhral aj ostro sledovanú televíznu tanečnú súťaž.

Dnes sú členovia rodiny rozdelení, prezident riadi svoju zem na neznámom podzemnom mieste v Kyjeve, pretože čelí hrozbám smrti. Jeho manželka s deťmi sa podľa prvých správ tiež nachádzala v hlavnom meste Ukrajiny, no ich súčasný pobyt nie je známy.

Zvládla to

Olena nebola z manželovho vstupu do politiky nadšená, radšej by sa držala v ústraní. Role ukrajinskej prvej dámy sa však napokon zhostila na výbornú, keď sa začala angažovať v sociálnych otázkach. Zaujímala ju i oblasť rovnoprávnosti mužov a žien alebo aj zlepšenie školského stravovania.

Po vypuknutí vojny sa snažila dodať Ukrajincom silu svojím pokojom: „Dnes nebudem panikáriť ani plakať. Budem pokojná a sebaistá. Moje deti sa na mňa pozerajú, budem po ich boku, po boku svojho manžela a tiež s vami. Mám vás rada a milujem Ukrajinu.”

Pozrite si fotografie z rodinného, ale aj spoločenského života prezidentovej rodiny v časoch, keď ešte Ukrajina žila v ilúzii o mieri...



Mama Olena a dcéra Aleksandra.



Prezident so svojimi rodičmi. Volodymyr Zelenskyj sa rovnako ako jeho manželka narodil v Kryvom Rihu, čo je 635-tisícové priemyslové mesto na juhu Ukrajiny. Jeho otec pôsobí ako profesor kybernetiky, matka je inžinierka. Volodymyr Zelenskyj má židovské korene. Jeho rodnou rečou je ruština a ako herec hral aj v ruských filmoch.






























Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Slávni - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >