Tip na výlet: Veľká noc na horách, v Tatrách si zalyžujete, pripomeniete tradície aj sa pobavíte

pt, 14. apríla 2022 o 04:04

Veľkonočné sviatky sú síce sviatkami jari a stíšenia, milovníci hôr a aktívneho oddychu ich môžu využiť aj na definitívnu na rozlúčku so zimou. V Tatrách sa ešte lyžuje a okrem toho sú tam pripravené aj ďalšie sviatočné atrakcie pre návštevníkov.

Sneh, šport, krásna príroda... Aj Veľká noc na horách má svoje čaro.

Foto: TMR

Čo všetko možno v Tatrách zažiť, ak sa tam v niektorý deň vyberiete?

Jarná lyžovačka

Sú ľudia, ktorí sa na ňu tešia celú zimu. Nádherný čas, keď snehová podložka ešte drží, prípadne sa cez obed tvorí drobná kaša, vonku je príjemne teplo, slniečko skrášľuje horskú panorámu a dotvára tú pravú atmosféru. Lyžuje sa v Jasnej, na Štrbskom Plese i v Lomnickom sedle, kde funguje dokonca ešte celá zjazdovka do Tatranskej Lomnice. Núdzu nemá ani Jasná: „Na otvorených zjazdovkách máme ešte stále viac ako 60 cm snehu,“ hlási riaditeľ strediska Jiří Trumpeš.

Ďalšie športy

Pre nelyžiarov sú tu, samozrejme možnosti sánkovačky či turistiky. Hromadná veľkonočná sánkovačka bude v sobotu na Krupovej, v časti Chopok Juh. Akcia začína o desiatej, treba si priniesť vlastné sánky, organizátori ponúkajú vrchársku polievku i zábavné atrakcie pre deti. No a samozrejme je tu ešte kúpanie. Žiadne otužovanie v tatranských plesách, stačiť musia aquaparky v Bešeňovej, Liptovskom Mikuláši či Poprade.

Ľadový dóm

Veľká noc ponúka poslednú šancu vidieť tohtoročný Tatranský ľadový dóm na Hrebienku. Otvorený bude už len do 19. apríla. Unikátna stavba z 225 ton ľadu bola inšpirovaná témou putovania a katedrálou v Santiago de Compostela. Vstup do ľadového dómu je pre návštevníkov bezplatný a vývoz na Hrebienok zabezpečuje pozemná lanová dráha zo Starého Smokovca. Alebo peši, prečo nie. Ušetríte peniaze, urobíte niečo pre seba a pokocháte sa krásnou tatranskou prírodou na nenáročnej túre.

Sprievodný program

Jasná
V Rotunde na Chopku bude cez sviatky veľkonočná tvorivá dielňa pre deti, rôzne hry a animácie. Turisti v hoteli Grand Jasná sa môžu už zajtra tešiť na koncert kapely Fragile, v sobotu divadelné predstavenie Zdeny Studenkovej One Woman Show: Shirley Valentine, v nedeľu vystúpi folklórny súbor Urpín.

Vysoké Tatry
Popri lyžovačke je v ponuke grilovačka, tvorivé dielne a hry pre deti, koncerty a vystúpenia, napríklad kapela Bukasový masív, Ľudová hudba Bystrianka, Usmievanka, či ľudová rozprávačka Aranka z Jarovníc. Kto chce, môže si aj zasúťažiť, a to na pretekoch lyžiarskych masiek na Štrbskom Plese v nedeľu.

Aquapark Tatralandia
Pripravený je celodenný animačný program s DJ-om, koncert živej kapely s modernými ľudovkami, Maxi šašo, brazílska škola tanca, maxi stena odkazov a želaní či nevšedná veštiareň. Otvorené bude od desiatej dopoludnia do deviatej večer.

Vodný park Bešeňová
Tu počas Veľkej noci dostanú priestor tradície – pletenie korbáčov, rôzne techniky zdobenia veľkonočných vajíčok, pravá slovenská oblievačka a šibačka. Vystúpi folklórny súbor Vtáčnik, bude tam aj škola tanca – zumba.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >