Takto vyzerá priam dokonalé dojčenie. VIDEO, ktoré pomôže mamičkám a poteší všetkých

Patricia Poprocká, 3. apríla 2020 o 04:45

Poradenstvo o dojčení má v dnešných časoch obmedzené možnosti. Návšteva laktačnej poradkyne nie je pre riziko nákazy COVID-19 žiaduca, mamičky ostávajú odkázané na internet, prípadne telefonické konzultácie.

Pohodlné pre matku aj dieťa.

Foto: dojcenie.eu
Ak máte pochybnosti, či vaše dieťatko pije dostatok mlieka, je správne prisaté alebo riešite akékoľvek iné otázky o polohe pri dojčení, možno vám pomôže toto video laktačnej poradkyne Jany Michálkovej. Mesačné bábätko v ňom pije naozaj ukážkovo a pohľad na jeho blažený výraz poteší každého, nielen dojčiace mamičky.

Bábätko sa dojčí v polohe pololežmo a pije priam dokonale. Má dostatok voľnosti, hlávku v prirodzenom záklone, neobmedzený prístup k prsníku, kontakt s matkou a chrbátik prirodzene zaoblený. Nebojte sa to vyskúšať, aj keď vám možno v pôrodnici radili dojčiť inak.

Sami zistíte, či vám a vášmu bábätku takáto poloha vyhovuje. Súdiac podľa spokojného výrazu tohto na videu je odpoveď viac-menej jasná.



Nezabúdajte, že dojčiť možno podľa potrieb bábätka – neobmedzene dlho a neobmedzene často, materského mlieka sa dieťa nepreje, samé vie, kedy koľko potrebuje. Tiež je v poriadku, ak dieťa pri prsníku zaspí – mlieko, teplo a blízkosť matky spôsobujú pohodu a uvoľnenie.

Držíme palce!

Video so súhlasom matky dieťaťa poskytla laktačná poradkyňa Jana Michálková, ktorá mamičkám pri dojčení odporúča prirodzenú polohu, nazývanú aj vertikálna. Okrem osobného stretnutia poskytuje aj bezplatné poradenstvo cez skype, viac na stránke Dojcenie.eu.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Prvý rok - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >