SÚŤAŽ Napíšte nám, aké jedlo ste milovali v detstve a vyhrajte výnimočné kuchárske knihy

pt, gb, 12. septembra 2020 o 00:00

Aká je najobľúbenejšia chuť vášho detstva? Na aké jedlo či jedlá si spomínate, keď sa v mysli vrátite do čias minulých? Napíšte nám a vyhrajte jednu z troch vzácnych kníh o tradíciách našich predkov.

Všetky tieto knihy zaznamenávajú kulinárske zvyklosti a tradície našich predkov.

Foto: Patricia Poprocká

Pred pár týždňami sme na našom webe zverejnili článok, v ktorom čitatelia popísali, aké boli ich najobľúbenejšie jedlá v detstve a s akými situáciami ich majú spojené. Veľmi často im najchutnejšie pokrmy robievala babička počas letných prázdnin. Išlo pritom takmer vždy o jedlá veľmi jednoduché. Rascovú polievku či bielu kávu s rožkom.

Sú aj vaše najmilovanejšie jedlá z detstva podobne jednoduché? Tiež vám ich robila babička? Alebo mama? Podeľte sa s nami o chuť vášho detstva a vyhrajte jednu z troch kníh, ktoré zaznamenávajú tradície našich predkov, či už v kuchyni alebo v obyčajnom živote.

Cenou v našej súťaži je vzácny historický receptár zozbieraný Teréziou Vansovou Recepty prastarej matere, ktorého originál vyšiel ešte v medzivojnovom období, potom kniha Vojtecha Majlinga o kulinárskych zvykoch a receptoch našich predkov v jednotlivých regiónoch Poklady tradičnej slovenskej kuchyne a napokon publikácia etnologičky Zory Mintalovej Zubercovej Tradície na Slovensku. Ako prezrádza názov, hovorí aj o živote našich predkov, obsahuje však tiež ich zvyčajné recepty na bežné i sviatočné jedlá.

Ak máte záujem o niektorú z týchto kníh, kliknite na nasledujúci formulár, vyplňte ho a zapojte sa do našej súťaže.

Tešíme sa na vás!!!


Súťaž o kuchárske knihy našich predkov

Aká je najobľúbenejšia chuť vášho detstva? Na aké jedlo či jedlá si spomínate, keď sa v mysli vrátite do čias minulých?

Zúčastniť sa súťaže





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Súťaže - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >