Študenti môžu posielať práce do súťaže, ktorá pripomenie židovských susedov a holokaust

TASR, 27. januára 2020 o 03:50

Pri príležitosti dnešného Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu sa môžu žiaci posledného ročníka základných škôl a študenti stredných škôl opäť zapojiť súťaže Susedia, na ktorých sme nezabudli.

Nakladanie Židov do vagónov. Fotografia je z popradskej stanice z marca 1942.

Foto: archív/Yas Vashem

Tí môžu posielať do 30. júna 2020 práce venujúce sa reflexii holokaustu v umení alebo práce, ktoré skúmajú konkrétne osudy židovských susedov, informovala Michala Lônčíková z a Dokumentačného strediska holokaustu (DSH).

Súťaž organizujú prípravný výbor iniciatívy Čítanie mien obetí holokaustu, Medzinárodné kresťanské veľvyslanectvo Jeruzalem (ICEJ) Slovensko a práve DSH. Podľa Lônčíkovej chce podporiť záujem mladých ľudí o moderné dejiny vlastného štátu a posilniť ich kritické myslenie, formovať ich postoje k histórii Slovenska a k problematike ľudských práv v minulosti a súčasnosti.

Autorov víťazných prác vyhlásia na pietnom akte Čítania mien obetí holokaustu, ktorý sa bude konať začiatkom septembra pri príležitosti Pamätného dňa obetí holokaustu a rasového násilia. Viac o súťaži nájdete na tomto odkaze.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >