
Čo s rozštiepenými končekmi vlasov po lete?
Foto: shutterstock.comPre veľa žien je to problém najmä po lete. Horúce slnko v kombinácii s vodou dáva vlasom zabrať a rozštiepené končeky riešia najčastejšie návštevou kaderníčky. Dá sa nežiaducemu skráteniu vlasov aj vyhnúť? Skúste niektorý z týchto domácich receptov.
Čo s rozštiepenými končekmi vlasov po lete?
Foto: shutterstock.comČo so starým chlebom alebo pečivom? Niekto ho suší a zomelie na strúhanku, ak však práve nemáte nič iné poruke na rýchlu večeru, môžete z neho vyčarovať aj chuté jedlo. Bez toho, aby si ostatní všimli, že je starý. Tu je 12 tipov ako.
Teplé počasie sa ešte nelúči, a tak ani jedálniček zatiaľ nemusíte ladiť do jesenných tónov. Ak premýšľate, čo letného si ešte pripraviť pred nástupom chladnejšieho počasia, dobrý tip ponúka výživová poradkyňa, modelka a vášnivá kuchárka Mirka Luberdová. Recept na kuracie mäso s rímskym šalátom a bielym dresingom určite vyskúšajte.
Nedarí sa vám šetriť? A príčinou nie je len inflácia, ale možno aj to, že neviete, ako peniaze zbytočne nemíňať? Pomôže vám pravidlo 50-30-20.
Isteže, nedá sa povedať: Jedzte toto a nikdy neochoriete. Napriek tomu sú potraviny, ktoré podľa viacerých štúdií dokazujú, že môžu byť spojené s nižším rizikom vzniku rakoviny. Upozorňuje na to odborník, niekdajší riaditeľ Národného ústavu detských chorôb bývalý hlavný odborník ministerstva zdravotníctva na gatstroenerológiu, najnovšie dekan Lekárskej fakulty Slovenskej zdravotníckej univerzity Ladislav Kužela.
Z každoročnej dovolenky v Taliansku si obľúbená herečka Viki Ráková tento rok priniesla recept na jednoduchú tortu, v ktorej hrajú okrem jabĺk a orechov hlavnú rolu obyčajné rožky. Ak sa vám nechce cez víkend hodiny vypekať, skúste si ju pripraviť.
Tak, ako Slovenky na zimu zavárajú kvasené uhorky, marhuľové kompóty či slivkové džemy, talianske mamy a babičky si do zásob ukladajú paradajkovú omáčku. Použiť sa dá na cestoviny, pod mäso či ako základ na pizzu. Keď omáčku v mrazivom januári vytiahnete z mrazničky, hneď sa prenesiete do obdobie bezstarostných, slnečných prázdnin.
Sezóna konzervovania potravín je v plnom prúde. Sterilizované uhorky, marhuľový džem, kečup… Jednoducho čo má ktorá rodina rada. Zásoby na chladnejšie obdobie roku sa isto zídu, avšak aby ste sa aj v zime mohli tešiť z plodov leta, dodržiavajte niektoré dôležité zásady, vďaka ktorým predídete skazeniu zaváraniny. Prajeme veľa úspechov v kuchyni!