Stop strihaniu vlasov! Tri jednoduché domáce recepty na rozštiepené končeky, skúste niektorý

Patricia Poprocká, 13. septembra 2023 o 05:41

Pre veľa žien je to problém najmä po lete. Horúce slnko v kombinácii s vodou dáva vlasom zabrať a rozštiepené končeky riešia najčastejšie návštevou kaderníčky. Dá sa nežiaducemu skráteniu vlasov aj vyhnúť? Skúste niektorý z týchto domácich receptov.

Čo s rozštiepenými končekmi vlasov po lete?

Foto: shutterstock.com

Kokosový olej

Je to veľmi jednoduché. Olej si jednoducho votrite do končekov vlasov a nechajte pôsobiť. Pokojne aj dve hodiny. Potom opláchnite.

Sóda a ocot

Je to práca na dve etapy, ale účinná. Štyri lyžice sódy bikarbóny zalejte horúcou vodou a keď trocha ochladne, naneste zmes na mokré vlasy. Opláchnite vodou a potom ešte raz zmesou, ktorý obsahuje pol šálky jablčného octu a dve šálky vody. Napokon opláchnite ešte raz čistou, studenou vodou. „Tento domáci prípravok zanechá vaše vlasy čisté a lesklé a zároveň skrotí rozštiepené končeky,“ konštatuje portál ekoreštart.sk, ktorý recept priniesol.

Avokádo a olivový olej

Rozdrvte polovicu avokáda (alebo celé – podľa dĺžky a hustoty vlasov) a zmiešajte ho s olivovým olejom na kašu. Naneste na mokré, umyté vlasy. Prikryte igelitom a následne uterákom. Nechajte pôsobiť aspoň 30 minút, môžete i hodinu. Napokon vlasy dôkladne opláchnite ako keď zmývate kondicionér. Efekt by mal byť viditeľný.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >