Riaditeľka školy zorganizovala teroristický útok, deti na smrť vydesila

SITA, 11. decembra 2019 o 03:47

Na severovýchode Poľska prepustili riaditeľku školy, ktorá zorganizovala nácvik teroristického útoku, nepripravení žiaci ho však považovali za skutočný. S traumatizovanými deťmi teraz pracujú psychológovia.

Riaditeľka vydesila deti, mnohé sú v starostlivosti psychológov.

Foto: Shutterstock.com

Riaditeľka v meste Barczewo angažovala miestnu bezpečnostnú firmu, aby zorganizovala cvičenie, ktoré malo deti pripraviť na to, ako reagovať počas teroristického útoku. Neinformovala však ani deti, ani učiteľov, že sa bude konať.

Mnohí žiaci vo veku 10 až 14 rokov tak panikárili a plakali, keď do školy 14. novembra vtrhli maskovaní muži s falošnými zbraňami a hádzali ohlušujúce granáty. Starosta Barczewa Andrzej Maciejewski povedal, že riaditeľka vystavila deti zbytočnej traumatickej udalosti a požiadal o jej prepustenie, čo sa stalo 29. novembra.

Firma, ktorá cvičenie organizovala, podľa vlastných údajov nevedela, že žiaci s cvičením nie sú oboznámení. Podľa niektorých rodičov sa ich deti stále boja chodiť do školy alebo spať samé. Na poľských školách k žiadnym teroristickým útokom zatiaľ nedošlo.



Komentáre k článku:
  • používateľ nemá avatarIdomat 14. decembra 2019 o 18:20

    Nechcem do toho rýpať. Ale ak to mal byť teroristický útok tak to bolo správne, že riaditeľka o tom nikoho neinformovala. Inak by to bola len fraška keby o tom vedeli.
    @zareaguj


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >