Na polievke záleží, ešte lepšie chutí na pekne prestretom stole.
Foto: Martin ČrepHrachová, zemiaková, ale aj čínska ostrokyslá či polievka švej ču žu, tieto všetky sa za uplynulý rok dostali medzi 10 najklikanejších polievok portálu Varecha.sk. Celý rebríček aj s fotoreceptami si môžete pozrieť na tomto linku. Nájdete medzi nimi aj recept domácu francúzsku polievku, babičkinu z mrkvou, zemiakom, ryžou a ligurčekom, prípadne strukovú so smotanou. Nech sa páči, vyberte si.
Z rebríčka ponúkame recept na Polievku od babky.
Potrebujete: mrkvu, zemiaky, rascu, cesnak, ryžu, vývar, ligurček, petržlenov vňať, bobkový list, soľ, olej, mleté čierne korenie.
Postup: Na oleji opečte celú rascu, pridajte nastrúhanú mrkvu a po pár minútach cesnak. Následne pridajte nakrájané očistené zemiaky, zalejte vývarom (môže byť z bujónu) a dodajte bobkový list. Povarte 10 - 15 minút, aby boli mäkké zemiaky. Ešte predtým, na posledných päť minút varu zemiakov, pridajte do polievky aj ryžu. Ochuťte ligurčekom a petržlenovou vňaťou. Nechajte postáť 15 - 20 minút a podávajte.