Recepty na teplé dobroty. 10 najobľúbenejších polievok Varechy za uplynulý rok

pt, 2. februára 2022 o 03:26

Aj keď sa to nezdá, polievka tvorí dôležitú časť nášho jedálnička a vynechávať ju na obed nie je dobrý zvyk. Polievka je zdrojom tekutín, vitamínov, štartuje tráviaci systém, takže variť sa ju určite oplatí. Aké polievky ste vlani na kulinárskom portáli Pravdy vyhľadávali najčastejšie? Pozrite si rebríček 10 najklikanejších receptov.

Na polievke záleží, ešte lepšie chutí na pekne prestretom stole.

Foto: Martin Črep

Hrachová, zemiaková, ale aj čínska ostrokyslá či polievka švej ču žu, tieto všetky sa za uplynulý rok dostali medzi 10 najklikanejších polievok portálu Varecha.sk. Celý rebríček aj s fotoreceptami si môžete pozrieť na tomto linku. Nájdete medzi nimi aj recept domácu francúzsku polievku, babičkinu z mrkvou, zemiakom, ryžou a ligurčekom, prípadne strukovú so smotanou. Nech sa páči, vyberte si.

Z rebríčka ponúkame recept na Polievku od babky.

Potrebujete: mrkvu, zemiaky, rascu, cesnak, ryžu, vývar, ligurček, petržlenov vňať, bobkový list, soľ, olej, mleté čierne korenie.

Postup: Na oleji opečte celú rascu, pridajte nastrúhanú mrkvu a po pár minútach cesnak. Následne pridajte nakrájané očistené zemiaky, zalejte vývarom (môže byť z bujónu) a dodajte bobkový list. Povarte 10 - 15 minút, aby boli mäkké zemiaky. Ešte predtým, na posledných päť minút varu zemiakov, pridajte do polievky aj ryžu. Ochuťte ligurčekom a petržlenovou vňaťou. Nechajte postáť 15 - 20 minút a podávajte.

Originálny fotorecept na Polievku od babičky nájdete na tomto linku.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >