Recept na víkend Kuracie srdcia na spôsob lahodnej pečienky

Patricia Poprocká, 7. novembra 2020 o 04:31

Žiadne smotanové omáčky ani výčitky z karcinogénov, ktoré človek zvyčajne má pri konzumácii pečene. Kuracie srdcia na spôsob pečienky sú chutné jedlo, ktoré milujú i deti a príprava nie je vôbec taká zložitá, ako by sa zdalo.

Zbaviť bieleho a nakrájať na kolieska. Tak sa jedia najpríjemnejšie.

Foto: shutterstock.com

Najviac sa zdržíte pri čistení srdiečok. Každé jedno treba zbaviť mastnej bielej časti (skvelá pochúťka pre psa) a samotné srdiečko nakrájať na krúžky. Závisí od veľkosti – z jedného vyjde tri až päť koliesok.

Potom ich umyte a očistite cibuľu. Na jeden obed pre piatich môžu ísť tak dve-tri cibule, ale je to na vás, postačí i jedna, ak nie ste práve milovníci tejto zeleniny.

Na panvici zohrejte olej alebo masť (husaciu, kačaciu, prípadne i bravčovú). Môžete dať trocha viac, keďže srdcia nie sú mastné. Pridajte potom nakrájanú cibuľu (môžu byť i väčšie kúsky) a nakrájané srdiečka.

Posoľte a miešajte. Neprikryté varte, kým sa neodparí voda a srdcia sa nezačnú pripekať. Že sú hotové, poznáte podľa toho, že začnú prskať, vytvoria sa na nich drobné bodky a samozrejme – dajú sa bez problémov pohrýzť. Pred koncom môžete na dochutenie pridať ešte červenú papriku, ale nemusíte. Chutia vynikajúco s ňou i bez nej.

Podávame s ryžou. Prílohou môže byť kyslá uhorka alebo zeleninový šalát. Ak dôjde ryža, dobré sú aj s chlebom.

Dobrú chuť!





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >