
Grilovať možno všeličo, pozor len na pripálenie.
Foto: shutterstock.comGrilovanie je pre mnohých neodmysliteľnou súčasťou letnej pohody. Grilovať možno všeličo – mäso, špekačky, slaninu i zeleninu. Ak obľubujete to prvé, sú tu pre vás tipy na marinády od troch známych mužov-kuchárov, ktoré mäsu dodajú netradičnú, no vynikajúcu príchuť.
Grilovať možno všeličo, pozor len na pripálenie.
Foto: shutterstock.comNie je to jedlo, ktoré by človek jedol každý deň či si ho nachystal na rýchlu večeru. Tatársky biftek, pripravovaný zo surového mäsa, patrí skôr k delikatesám na výnimočné príležitosti. Tento náš vegetariánsky je ale výnimkou. Nachystáte ho naozaj rýchlo a chutí výborne.
Šúľance najčastejšie robíme nasladko. Ale ak vybočíte zo zabehnutých koľají, objavíte nové možnosti, čo podávať na obed alebo večeru. Vymeňte mak, strúhanku a cukor za kyslú kapustu, klobásku či slaninku.
Dobrá čokoládová pochúťka nie je nikdy na zahodenie, najmä teraz v zimnom období po nej vďačne siahneme na doplnenie energie. Ak vyskúšate túto podľa nášho receptu, môžete si ju vychutnať bez obáv vy aj vaše deti – fantastická a z kategórie zdravších. Za podmienky, že zvolíte kvalitnú čokoládu, samozrejme.
Pečeň na tanieri vám príliš nevonia? Možno ju len neviete dobre pripraviť. Skúste ju vypražiť, alebo z nej urobiť vynikajúce fašírky, knedličky do polievky či paštétu na chlebík.
Pozrite sa, ktoré recepty na hlavné jedlá zožali minulý rok na portáli www.varecha.sk najväčší úspech. Na prvom mieste sa možno trochu prekvapujúco objavil sladký pokrm - žemľovka.
Momentálne azda najčastejšie pečené koláčiky v slovenských domácnostiach, bez ktorých sa Vianoce mnohým ani nerátajú. Medovníčky sú u nás tradičným vianočným pečivom, na ktorého prípravu existuje množstvo receptov. Dnes sme pre vás vybrali tieto.
Vianoce bez vanilkových rožtekov? To by, samozrejme, nešlo! Ale nenechajte ich na sviatočnom stole osamelé, upečte si rožteky aj kakaové, orechové alebo pudingové.