Stačí pár minút a z jabĺk môže byť chutný koláč.
Foto: shutterstock.comPotrebujete naň: 1 maslo, 4 vajíčka, 100 gramov hnedého cukru, 250 gramov múky, 120 gramov mletých orieškov, aspoň 4 jablká, nakrájané na kocky, prášok do pečiva alebo trocha sódy bikarbóny, dve lyžice kakaa (nie sú nevyhnutné, chutný bude aj bez neho) a trošku z nasledovných korenín: škorica, zázvor, aníz, koriander, muškátový oriešok, kardamón, klinček a nové korenie.
Postup: Vajíčka vymiešajte s maslom a cukrom do peny, v druhej miske zasa zmiešajte múku s koreninami, kakaom a práškom do pečiva. Potom obe zmesi zmiešajte dokopy a ako posledné pridajte jablká. Dajte upiecť do rúry. Odporúčaný čas pečenia je hodina na 180 stupňoch Celzia. Každá rúra však pečie inak, takže istejšie je koláč skontrolovať jemným pichnutím špáratka alebo vidličky, či sa nelepí. Ozdobiť môžete cukrom, citrónovou polevou alebo pokojne aj nechať len tak.
Je skvelý k čaju, káve, na desiatu a so šľahačkou aj ako sviatočný zákusok.
Prajeme príjemné pečenie a dobrú chuť!