Psychológovia z internetovej poradne IPčko budú pomáhať aj počas sviatkov

TASR, 22. decembra 2019 o 04:55

Psychológovia občianskeho združenia IPčko budú k dispozícii mladým ľuďom aj počas tohtoročných Vianoc.

Časť kolektívu internetovej poradne IPčko.

Foto: Facebook poradne IPčko

„Z predchádzajúcich rokov máme skúsenosti, že kontakty počas Vianoc nesú závažné témy. A je ich, aj keď v obmedzenom režime, oveľa viac ako v bežný deň počas roka," priblížil psychológ a programový riaditeľ organizácie Marek Madro.

Počas vianočných sviatkov pomůže mladým v ťažkej situácii štyridsať dobrovoľných psychológov. Chatové poradenstvo na webe IPcko.sk bude dostupné denne v čase od 16.00 h do 22.00 h s výnimkou Silvestra a Nového roku. E-mailové poradenstvo nonstop na adrese ipcko@ipcko.sk. Psychológovia budú podľa Madra odpovedať najneskôr do 24 hodín.

IPčko tento rok prichádza s novinkou vianočných livestreamov na streamovacej sociálnej sieti, prostredníctvom ktorých sa budú snažiť pomôcť ďalším mladým ľuďom. Odborníci z IPčka uviedli, že zdieľanie svojho života a záľub cez stream je v súčasnosti medzi mladými ľuďmi populárne.

„Naši psychológovia už majú s livestreamami skúsenosti, v tomto roku pripravujeme aj hostí, na ktorých sa veľmi tešíme," skonštatovala špeciálna pedagogička Zuzana Juráneková. Ponukou livestreamov chce IPčko rozšíriť a posilniť ponuku psychologických služieb linky dôvery IPčko.sk počas vianočných sviatkov. Podrobnejšie informácie o livestreamoch nájdu záujemcovia na sociálnych sieťach organizácie IPčko.

IPčko nedávno spustilo aj Mapu pomoci, vďaka ktorej si ľudia môžu v regiónoch nájsť kontakt na odborníkov z oblasti psychiatrie a psychológie. Organizácia už počas svojej existencie pomohla pri viac ako 120 tisícoch poradenských chatoch a e-mailoch mladým ľuďom v psychických ťažkostiach. Madro uviedol, že najčastejšie sa na psychológov z IPčka obracajú mladí ľudia s témou prežívaného pocitu samoty, partnerských vzťahov, sexuality, identity, domácim a sexuálnym násilím, sebapoškodzovaním, anorexiou, ako aj so samovražednými myšlienkami a tendenciami.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >