Prečo milujem Vianoce. Kto vyhral v súťaži o deväť poukážok na darčeky pre blízkych?

ahojmama.sk, 1. decembra 2020 o 04:36

Vianoce milujete pre krásnu výzdobu, rodinnú pohodu i výborné jedlo. Pozrite si, kto zvíťazil v našej predvianočnej súťaži, v ktorej sme sa pýtali na váš vzťah k najkrajším sviatkom roku. Výhercovia dostanú poukážku na originálne vianočné darčeky pre svojich blízkych.

Rodinný fotokalendár je v aktuálnych časoch veľmi vďačným darčekom pre príbuzenstvo.

Foto: Obchod u Suzie s.r.o

Deväť výhercov získava poukážku v hodnote 20 eur na nákup v internetovom darčekovom Obchode U Suzie. Je to rodinný podnik s vlastnou tlačiarňou, ktorý vyrába darčekové predmety na želanie. Do našej súťaže ponúkol čokoľvek zo svojho sortimentu – napríklad diáre, zápisníky, hrnčeky či fotokalendáre, ktoré sú osobitne v tejto dobe vďačným vianočným darčekom pre príbuzných. Všetky veci si môžete nechať vyrobiť podľa vlastného výberu, s akýmkoľvek motívom vrátane vlastných fotografií či menoviek.

Šťastní výhercovia od nás obdržia e-mailom výherný kupón s číslom, ktorý zašlú na e-mailovú adresu Obchodu u Suzie redakcia@iris-knihy.sk a následne si dohodnú ďalší postup. Prípadne je možné obchod kontaktovať Obchod u Suzie aj telefonicky na čísle 0905 583 708.

Prečítajte si víťazné odpovede


Tešíme sa, že sme spolu

Vianoce, sviatky pokoja, lásky a rodiny. Konečne sme celá rodinka spolu, naše tri deti sa tešia zo stromčeka, darčekov. Zrazu sa nikam neponáhľame, neriešime a snažíme sa užívať jeden druhého. Tešíme sa, že sme sa všetci v zdraví dožili Vianoc.
Anna M., Hvozdnica

Vianoce, to bol sneh siahajúci po kolená

Milujem život, milujem Vianoce a spomienky s nimi spojené. Spomínam na časy, keď krásne a výstižné slovo zdieľať bolo na Vianoce všadeprítomné. Škoda, že dnes toto slovo sociálne siete degradovali na jednoduché kliknutie. Moje Vianoce, to bol raňajší teplý čaj, sneh siahajúci po kolená pri hľadaní živého stromčeka v blízkom lese, vôňa kapustnice a škorice, večera s modlitbou v kruhu rodiny, skromné darčeky, polnočná omša so zimomriavkami pri piesni Tichá noc. Mať deti je šťastie, mať vnúčatá je dvojnásobné šťastie. Mne Boh doprial oboje. Vianoce s nimi nenahradí veru nič iné. Snáď i tento rok ich oslávime spolu, tak ako po iné roky. V tichu, v pokoji, v zdraví, v skromnosti, bez kosti z kapra v hrdle, so spomienkami na tých, ktorí už nie sú s nami. Takže nielen na Vianoce, ale ak je to možné, tak často, ako sa dá, objímajme si svoje deti, vnúčatá a manželky. A svet bude zasa lepší. Pekné Vianoce v zdraví i vám všetkým.
Jožo Ch., Trenčín

Milujem, keď sa rituály prenášajú z generácie na generáciu

Keď som bola malá, Vianoce som milovala. A teraz, keď som už niekoľko rokov mama, milujem pripravovanie tých najkrajších a najčarovnejších Vianoc. Pretože viem, že práve spomienka na Vianoce bude jednou z tých, ktorá zostane v mysli môjho syna a možno práve táto spomienka ovplyvní jeho pohľad na svet. Rovnako milujem, keď sa rodinné rituály prenášajú na ďalšie generácie, pretože človek sa potom v tomto svete necíti stratený a sám, ale cíti, že je časťou niečoho väčšieho a dôležitejšieho, a práve to môže byť pevnou kotvou jeho života.
Jarmila Č., Bratislava

Vianočnej atmosfére sa nič nevyrovná

Teším sa, že od Štedrého dňa je doma iná atmosféra ako v ostatné dni v roku. Slávnostná. Vianočnej atmosfére sa nevyrovná žiaden sviatok. Stromček a výzdoba je už pár dní hotová. 24. decembra od rána začína príprava večera. V obývačke pri stromčeku sa prestrie stôl so slávnostným servisom. Pečie sa štedrák, tvarohové posúchy. S koláčmi sa každý rok podelím aj s rodinou a priateľmi. Doobeda vždy prinesú chlapci z kostola Betlehemske svetlo, ktoré nám už vydržalo horieť aj do Troch kráľov.

Od obeda sa varí kapustnica so sušenými hubami, pripravuje sa zemiakový šalát, obalíme a pred večerou vypražíme kapra. Do toho vianočné koledy, program z rádia a televízie. K slávnostnému štedrovečernému stolu ideme po večernom zvonení o piatej. Nasleduje modlitba, večera začína oblátkami, koláčmi, ovocím, polievkou a vyprážaným kaprom so šalátom. Nesmie chýbať ani hádzanie orechov do kútov, krájanie jabĺčka. Potom už len poďakovať za jedlo a pustiť sa do rozbaľovania darčekov.

Aj návšteva rodiny a priateľov u nás patrí k tomu večeru. Koledovanie. Prechádzka padne dobre, len keby bol aj sneh... To vŕzganie snehu pri prechádzke - spomienky pár rokov dozadu. A večerná káva s dobrotami pripravenými v predvianočnom čase. Prvý sviatok vianočný sme vždy len doma. Druhý sviatok patrí Štefanom, ktorým sa patrí popriať všetko dobré. A najviac sa teším návšteve vnúčat, väčšinou prídu na druhý sviatok. Ani neviem opísať, čo ich príchod pre mňa znamená. Nuž, pre atmosféru doma a radosť z vnúčat a všetkých mojich blízkych sú Vianoce tie najkrajšie dni v roku a mám ich najradšej. Už len zdravie nech nám všetkým slúži.
Alžbeta M., Veľké Lovce

Stretáva sa celá rodina

Prečo mám rád Vianoce? Tieto sviatky mám najradšej, pretože sa stretáva celá rodina, stretnem aj tých, ktorých možno ani celý rok nevidím. V tomto roku mi zomrel otec, takže tieto Vianoce budú komornejšie, ale v spomienkach určite budem na neho spomínať. Spomeniem si aj na najkrajší darček od neho - automobilovú dráhu - ktorú mi kúpil, aj keď sme nemali peniaze navyše. Na Vianociach, ako každý iný človek, mám rád aj jedlo, zákusky a ostatné dobroty. Som už vo veku, keď radšej darujem darčeky, ako ich dostávam. Sviatky nemôžu byť ani bez rozprávok, určite si pozrieme s rodinou klasiku Tri oriešky pre popolušku. Dúfam, že na Vianoce sa upokojíme, zrelaxujeme počas pandemického obdobia, ktoré sa týka nás všetkých. Prajem zo srdca každému krásne a veselé prežitie vianočných sviatkov.
Attila E., Nová Ves

Vianoce prinášajú pokoj

Príjemný dobrý deň. Čas Vianoc vo mne vyvoláva spomienky na detstvo. S rodičmi a súrodencami sme sa tešili na príchod Ježiška. Mamička nám pustila gramofón s vianočnými piesňami a my sme okolo neho tancovali. Večer sme s radosťou rozbaľovali darčeky síce skromnejšie, ale darované s láskou. Na najkrajších sviatkoch mám najradšej rodinnú pohodu a spoločné modlenie sa pri stole, ktoré nám prináša pokoj v dušiach a srdciach. Prajem všetkým ľuďom požehnané a pokojné tohtoročné sviatky.
Dana F., Horné Vestenice

Milujem ľudskosť a ochotu

Vianoce milujem pre tú neopakovateľne hrejivú atmosféru. To nosím vo svojom vnútri už od detstva. Milujem tú ľudskosť, ochotu a milotu. Milujem príjemné stretnutia s rodinou, s priateľmi. Milujem vianočné piesne, koledy nielen počúvať, ale aj ich spievať. Milujem tradície, stromček, typické jedlá, vôňu medovníkov, punču, chuť koláčikov. Odkedy som mamou, neviem sa nabažiť radosti mojich detí z Vianoc.
Zlatica Š. K., Ružomberok

Hudba pre dušu a dobré jedlo

Čo sa mi na Vianociach najviac páči? Slávnostná atmosféra, vyzdobené ulice a príbytky, momenty prekvapenia a radosti. K tomu všade krásna hudba pre dušu, dobré jedlo, filmy so šťastným koncom a milé stretnutia s najbližšími. Je to také obdobie nádeje, posily a viery v lepší ďalší rok...
Zuzana F., Povina

Sviatky každý deň

Vianoce milujem. Som obklopená láskou svojich najbližších. Žiarivé očká mojich nedočkavých milovaných vnúčatiek, ktoré sa tešia z každej maličkosti. Vôňa ihličia, vyzdobený celý dom. K tomu radosť, láskavosť, rodinná pohoda a úcta jeden k druhému. A to, že sa ako rodinka vídame skoro denne nielen cez Skype, že ich môžem objať, vystískať, nie je náhoda. Je to dar od Boha. To sú tie pravé Vianoce a ja mám pocit, že ich zažívam každý deň.
Ľudmila G., Trenčianskej Jastrabie





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Súťaže - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >