Pozrite si videoklip ku skladbe V tichu z novej vianočnej rozprávky Čarovný kamienok

SITA, 7. decembra 2019 o 05:04

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) zverejnil videoklip ku skladbe V tichu z rozprávky Čarovný kamienok, ktorú uvedie na Vianoce.

Pieseň V tichu naspievala folková speváčka Veronika Rabada.

Foto: Shutterstock.com

Pieseň, ktorej motívom je, rovnako ako v príbehu, príroda, nahral Symfonický orchester Slovenského rozhlasu a naspievala folková speváčka Veronika Rabada. Vo videoklipe diváci a diváčky okrem záberov z nahrávania skladby môžu vidieť i prvé zábery z rozprávky.

„Vo videoklipe uvidia diváci nielen krásne scenérie, v ktorých sme točili. Stretnú sa aj s hlavnými hrdinami Čarovného kamienka a lesnými vládcami či bytosťami. Tí sa snažia les zachrániť pred mladým grófom, ktorý ho chce zo svojej chamtivosti zničiť,“ prezradila režisérka rozprávky i videoklipu Kristína Herczegová.

Pozrite si novú pieseň



Čarovný kamienok je príbehom o plnení želaní, sile ľudskej lásky a hlavne o láske k prírode. Divákov a diváčky zavedie do rozprávkovej krajiny, kde ľudia žili dlhé roky spokojne, hoci s opusteným panstvom a bez pána, a tešili sa z okolitého majestátneho lesa, ktorý obývajú čarovné bytosti. Keď vládcovia lesa podarujú strigôňom Bendegúzovi a Sebele čarovný kamienok, ktorý môže plniť ľudské želania, strigôni uzatvoria stávku, či ľudia moc čarovného kamienka zneužijú, alebo použijú na dobré skutky.

Kamienok sa tak dostáva do sveta ľudí a pokojný život obyvateľov lesa, malebnej dediny a panstva čakajú zmeny. Na panstvo príde mladý gróf Henrich, ktorého sprevádzajú jeho sestra Júlia a komorník Vendelín. Mladý, no nie veľmi dobrý pán, ktorý má veľké podlžnosti, by mal na panstve zveľadiť majetok a naučiť sa hospodáriť. On ale má iný úmysel a rozhodne sa vyrúbať les. Zabrániť jeho plánom sa však rozhodnú nielen obyvatelia lesa, ale aj mlynár Matúš a grófka Júlia.

Rozprávka vznikala v lokalitách ako Ľubochnianska dolina, Krupinské bralce, Kvačianska dolina, Červený kameň či priepasť Macocha. V úlohe strigôňov sa v Čarovnom kamienku predstavia Ady Hajdu a Zuzana Bydžovská, vládcov lesa zase stvárnili Anna Javorková a Milan Bahúl. Roly grófky Júlie sa ujala Kristína Spáčová, mlynára Matúša si zahral Jakub Jablonský, grófa Henricha Daniel Žulčák a jeho komorníka Vendelína Jakub Rybárik.

RTVS uvedie rozprávku v premiére 24. decembra o 19:45 na Jednotke.



Komentáre k článku:


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >