Polícia ocenila dvojicu dievčat, ktoré pomohli pri vypátraní nezvestnej ženy

gb, 16. augusta 2021 o 04:00

Na staršiu ženu, ktorá pravdepodobne potrebuje pomoc, upozornili topoľčiansku políciu dve všímavé dievčatá, Timea a Kristína.

Polícia ocenila dvojicu dievčat za pomoc pri vypátraní staršej ženy.

Foto: Polícia SR - Nitriansky kraj

Polícia v Topoľčanoch prijala pred časom oznámenie o nezvestnosti staršej ženy so zdravotnými problémami, ktorá by mohla byť ohrozená na živote a zdraví. Ešte v ten istý deň vo večerných hodinách dostala oznam, že pri moste cez rieku Nitra v Topoľčanoch sa nachádza pani, ktorá potrebuje pomoc.

„Nezvestnej ženy si všimli dve mladé slečny, ktoré jej sprostredkovali kontakt s jej rodinnými príslušníkmi a do príchodu záchranných zložiek sa panej v rámci svojich schopností a možností snažili pomáhať. Tieto mladé slečny svojím príkladným občianskym postojom a prístupom veľkou mierou prispeli k vypátraniu nezvestnej osoby a eliminácii hroziaceho nebezpečenstva," uviedla polícia na sociálnej sieti.

„Dievčiny sprostredkovali kontakt ženy s jej rodinnými príslušníkmi a do príchodu záchranných zložiek sa panej v rámci svojich schopností a možností snažili pomáhať," chváli polícia s tým, že svojím príkladným občianskym postojom a prístupom prispeli k vypátraniu nezvestnej osoby a eliminácii hroziaceho nebezpečenstva.

Zástupca riaditeľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Topoľčanoch a riaditeľ topoľčianskeho odboru poriadkovej polície odovzdali jednému z dievčat ďakovné listy za pomoc a spoluprácu v súvislosti s iniciatívnym prístupom a podaním pomocnej ruky občianke Topoľčian, ktorá ju práve potrebovala. „Kristína a Timea, aj my ďakujeme. Ste vzorom pre nás všetkých!" uzavrela polícia.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >