Podujatie Nezabudnuté remeslá v Banskej Štiavnici chystá bohatý program aj pre deti

SITA, 1. augusta 2022 o 03:29

V programe pre deti nebudú chýbať vystúpenia Už divadla, tvorivé dielne, maľovanie na tvár či interakcie s moderátorom a animátorom v jednej osobe Forgim.

Banská Štiavnica privíta cez víkend remeslá.

Foto: Profimedia

Po dvoch rokoch „azylu“ v priestoroch Starého zámku sa podujatie Nezabudnuté remeslá v Banskej Štiavnici vracia v sobotu 6. augusta na svoje tradičné miesta – Námestie sv. Trojice a Radničné námestie. 22. ročník akcie ponúkne bohatý sortiment z produkcie približne 130 predajcov ľudovoumeleckých a remeselných výrobkov. Chýbať nebude ani dobré občerstvenie vrátane obľúbených pukanských párancov a, samozrejme, bohatý program na dvoch pódiách a sprievodné aktivity.

„Tohtoročné podujatie bude venované téme ľudovej zábavy. Myslíme si, že po dvoch rokoch útlmu tak urobíme radosť našim verným návštevníkom, a to jednak prostredníctvom vystúpení ľudovej hudby HoŤaPo či folklórneho súboru Poleno, ale aj rozprávaním etnologičky Kataríny Nádaskej,“ hovorí dramaturgička podujatia Zuzana Patkošová.

„Zároveň sme pripravili zaujímavý program pre deti, v ktorom nebudú chýbať vystúpenia Už divadla, tvorivé dielne, maľovanie na tvár či interakcie s našim moderátorom a animátorom v jednej osobe Forgim,“ dodáva dramaturgička.

Podujatie, ktoré patrí medzi najnavštevovanejšie v Banskej Štiavnici, zakončí koncert skupiny Čendeš, ktorá hudobne spracúva najmä rusínske motívy. Ďalšie informácie a podrobný program nájdu záujemcovia na stránke www.kultura.banskastiavnica.sk.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >