Bez mlieka a vajec si pečenie niekto nevie ani predstaviť. Často je to však len o zvyku, oboje možno úspešne nahradiť.
Foto: Shutterstock.comPečte a varte zdravšie. Praktické tipy, čím v kuchyni nahradiť cukor, múku či mlieko
Niekedy je to nevyhnutnosť, niekedy snaha stravovať sa zdravšie, inokedy len chuť vyskúšať niečo iné. Nech už je dôvod akýkoľvek, zmena v jedálničku, najmä zdravšia za nezdravšiu, môže byť prospešná a nemenej chutná. Tu je niekoľko tipov.
Domácnosť a varenie - ďalšie články
-
Viete, prečo je dobré dať uvarené zemiaky do chladničky a jesť až potom?
Vraj niet nad čerstvo uvarenú stravu, v prípade zemiakov to však neplatí. Odborník na výživu vysvetľuje, prečo je zdraviu prospešnejšie zemiaky schladiť. Či ich budete jesť studené alebo ohriate, je potom už na vás.
-
Niet nad uhorky. Nielen skvele chutia, majú aj tieto benefity. Sú lepšie čerstvé alebo nakladané?
Uhorky posilňujú imunitný systém, pomáhajú pri hydratácii organizmu a podporujú vyprázdňovanie. Dokážu tiež rozjasniť a zlepšiť stav pleti.
-
Tento jablkový koláč budete milovať. Robí sa veľmi jednoducho a jablká nemusíte ani strúhať
Jablková sezóna je už v plnom prúde a v nej niet nad chutný jablkový koláč. Od jeho prípravy mnohých odrádza zdĺhavá príprava, najmä piplačka s jablkami. Netýka sa to však tohto koláča, tento chutný, šťavnatý a svieži pripravíte naozaj rýchlo a jednoducho za pár minút.
-
Superpotravina avokádo, ako rozpoznáte, či je zrelé? Tento trik vám ušetrí peniaze aj nervy
Je veľmi zdravé, najmä pre vysoký obsah bielkovín, zdraviu prospešných tukov a antioxidantov. Zároveň obsahuje málo cukrov, takže avokádo odporúčajú odborníci zaraďovať do jedálnička čo najčastejšie. Kúpiť avokádo, ktoré je práve zrelé a vhodné na konzumáciu, je však niekedy celkom veda. Rozoznať, či je dobré alebo nie, pomôže tento malý trik.
-
Recept na víkend Lahodná chuť Stredomoria 3x passata, vždy iná, vždy skvelá
Letné prázdniny sú za nami, obzrime sa za nimi ešte dnes aspoň symbolicky pri varení. Pripravte si s nami paradajkovú šťavu, ktorú využijete v zime ako omáčku na cestoviny alebo len tak, na pitie.
-
Jablká, čo s nimi? Tipy, ako ich rýchlo a jednoducho spracovať
Jablká už začínajú dozrievať, a tým čerstvo odtrhnutým zo stromu sa nič nevyrovná. Nie všetky však stíhame zjesť. A ak k nim pridáme ešte tie popadané zo stromu, otázka „čo s nimi?“ je namieste. Skúste niektorý z našich tipov na spracovanie jabĺk.
-
Treba fľaše či obaly pred vyhodením umývať a je recyklácia drahšia než výroba nového produktu? Mýty a fakty o separácii odpadu
„Triediť odpad je zbytočné, my to doma poctivo rozdeľujeme, dávame do predpísaných nádob, a potom príde smetiarske auto, do ktorého sa aj tak vysypú všetky kontajnery naraz. Načo teda triediť?“ sťažuje sa čitateľ Juraj. Máte podobnú skúsenosť? Odborníci vysvetľujú, čo to znamená a prečo má separovanie odpadu význam.
-
Recepty
Karfiolový paprikáš s mrkvou
-
CESTOVANIE
Práca snov? Pravda o platoch letušiek: Koľko v skutočnosti zarábajú? A kde majú najvyššie mzdy?
-
SPRÁVY
FOTO: Dunaj dramaticky rastie. Pozrite si zábery zaplaveného bratislavského nábrežia
-
ZDRAVIE
Krysia žltačka. Málo známe, no niekedy smrteľné ochorenie. Kedy a komu hrozí?
-
TV Varecha
Ako nabrúsiť nože kuchynského mixéra či sekáčika (video)