Bez mlieka a vajec si pečenie niekto nevie ani predstaviť. Často je to však len o zvyku, oboje možno úspešne nahradiť.
Foto: Shutterstock.comPečte a varte zdravšie. Praktické tipy, čím v kuchyni nahradiť cukor, múku či mlieko
Niekedy je to nevyhnutnosť, niekedy snaha stravovať sa zdravšie, inokedy len chuť vyskúšať niečo iné. Nech už je dôvod akýkoľvek, zmena v jedálničku, najmä zdravšia za nezdravšiu, môže byť prospešná a nemenej chutná. Tu je niekoľko tipov.
Domácnosť a varenie - ďalšie články
-
Jarné osvieženie s medvedím cesnakom. Recept na cestoviny, polievku a bylinkové maslo
Je vraj prvou rastlinou, ktorú zje medveď po prebudení zo zimného spánku, preto aj to meno. Medvedí cesnak patrí medzi prvé čerstvé bylinky, ktorú po zime možno v prírode zbierať. Má množstvo pozitívnych účinkov na zdravie a preto vám dnes prinášame tipy, ako ho v kuchyni spracovať.
-
Recept na víkend Tri rýchle teplé večere, vôbec nie fádne!
Rýchle, ľahké a chutné, čo viac si možno priať na večeru po rušnom dni? Vyberte si z našich troch receptov, ktoré ponúkajú nové kombinácie známych jedál.
-
6 krokov k čistým teniskám. Takto ich operiete ľahko a šetrne
Tiež hocikedy neviete, čo so špinavými detskými teniskami? Nech sa čo ako snažíte, ručné šúchanie kefkou je piplačka a výsledok aj tak neraz rozpačitý. Našťastie môžeme využiť výdobytky modernej techniky a obuv oprať v práčke. Takto to urobíte šetrne a zároveň účinne.
-
Jarné zázraky na tanieri. Skúste nátierku z púpavových listov či z medvedieho cesnaku. Recepty výživovej poradkyne
Vonku sa to už zelenie, tak skúsme prvé jarné rastlinky využiť aj v kuchyni. Ľahké a rýchle jedlá z bylín nielen skvelo chutia, ale sú aj zdrojom energie, minerálov a ďalších prospešných látok, napríklad s protizápalovými účinkami.
-
Vyčistite si práčku jediným citrónom za pár minút. Takto!
Bez automatickej práčky si dnes život, zvlášť s malými deťmi nevieme ani predstaviť, aj práčku však treba občas „oprať“. Ponúkame veľmi jednoduchý spôsob, nenáročný na čas, ktorý zvládne aj zaneprázdnená žena na materskej.
-
Zelenina – varená či surová? Prečo je dobré variť mrkvu s olivovým olejom a listovú zeleninu s cesnakom
Nie vždy platí, že varenie znehodnocuje potraviny a uberá na vitamínoch. V prípade niektorých druhov zeleniny je to naopak. Vhodné varenie môže ich úžitok na náš organizmus ešte obohatiť. Prečo sa odporúča variť mrkvu s olivovým olejom a listovú zeleninu s cesnakom?
-
Recept na víkend Rýchly a lahodný perníček: Bez váhy, len s jedným hrnčekom
Voňavý perníček dobre padne nielen na Vianoce. Upiecť ho nie je žiadna veda, aspoň podľa tohto rýchleho receptu. Nepotrebujete ani váhu, stačí jeden hrnček.
-
Recepty
Syrová roláda s olivami
-
SPRÁVY
763. deň: Šéf ukrajinskej SBU priznal atentáty proti spolupracovníkom Kremľa. Poskytol niektoré podrobnosti
-
CESTOVANIE
Dedko strávil na letisku 9 mesiacov. Ako sa zachoval personál, ho zaskočilo
-
ŽENA
Nelíči sa a keby nemusela, ani sa nečeše. Pred kamerami je však Tatiana Drexler ukážková diva. Farba, ktorá jej pristane najviac, omladí každú ženu
-
ZDRAVIE
Na fotografa zvierat Lukáša zaútočil medveď, zachránil ho obranný sprej. Ktoré fungujú najlepšie a akým sa vyhnúť?