Obdarujete na Vianoce deti z domovov či azylových centier?

TASR, gb, 16. novembra 2021 o 04:08

Od pondelka začal tretí ročník celoslovenskej darovacej akcie Vianoce z krabičky. Cieľom je, aby ľudia obdarovali deti v detských domovoch, azylových centrách a sociálne slabšie rodiny prostredníctvom darčeka vloženého do krabice.

Obdarujete?

Foto: Shutterstock.com

Darovať je možné knihy, kozmetiku, hračky, spoločenské hry a iné drobnosti, nové aj v zachovalom stave. „Aj malá pozornosť môže urobiť veľkú radosť,” hovorí Daša Uherková z neziskovej organizácie Robme radosť, ktorej cieľom je pomáhať ľuďom v neľahkých životných situáciách.

„Stačí, ak do ľubovoľnej krabice zabalíte hračky pre dieťa, ktoré ste si vybrali v našom rezervačnom systéme. Zabalené darčeky potom odovzdáte na jednom z našich zberných miest a my sa postaráme o to, aby boli pod vianočným stromčekom pre deti nachystané,” vravia organizátori akcie.

Organizátori by chceli obdarovať viac ako 2 300 detí z detských domovov. Minulý rok sa im podarilo obdarovať viac ako 1 400 detí. Projekt potrvá do nedele 5. decembra a viac o ňom nájdete na tomto odkaze. Zoznam zberných miest tu.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >