Nielen na vlasy. Fén v domácnosti možno využiť aj TAKTO, tu je našich 6 tipov

ahojmama, 21. augusta 2024 o 05:53

Vlasy sú krajšie, hebkejšie a lesklejšie, ak si ich vyfénujeme. Fén je však užitočným pomocníkom v domácnosti aj pri úplne iných činnostiach, kedy ho môžete využiť?

Fén v domácnosti možno využiť nielen na úpravu vlasov.

Foto: shutterstock.com

Ľahšie utieranie prachu

Namiesto odsúvania gauča či iných kusov nábytku nasmerujte do ťažko dostupných zákutí fén zapnutý na maximum. Pomôže prach a nečistoty odfúknuť na miesto, kde ho už môžete jednoducho zotrieť handričkou. A ktovie, možno nájdete aj zabudnutú sponku do vlasov či ponožku

Odstránenie nálepiek a etikiet

Jednoducho na ne nasmerujte teplý vzduch z fénu, čistenie pôjde ľahko a hladko.

Rýchle sušenie

Napríklad laku na nechty, keď ste v zhone, tiež mokrej obuvi alebo oblečenia, ktoré máte práve na sebe a potrebujete v ňom rýchlo odísť.

Náhrada žehličky

Najmä pri veľkých kusoch ako sú obrusy, závesy či posteľné obliečky. Žehličke sa síce úplne nevyrovná, s menšími záhybmi si však teplý vzduch poradí.

Prvá pomoc pre mokrý papier

Ak si polejete na knihu, zošit alebo iné dokumenty, čo najskôr ich vystavte teplému vzduchu z fénu, zabránite najväčším škodám.

Pri zahmlených zrkadlách

Zvyčajne je to aj bežný postup, ak si po sprche potrebujete vyfénovať vlasy a radi by ste sa pri tom videli aj v zrkadle – najprv vysušíte zahmlené zrkadlo, potom príde rad aj na vlasy.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >