Minister vyzval žiakov nad 10 rokov, nech sa idú dať otestovať

TASR, 30. októbra 2020 o 03:13

Na účasť na celoplošnom testovaní vyzval minister školstva školákov nad 10 rokov.

Minister vyzval žiakov, nech sa idú dať otestovat.

Foto: Shutterstock.com

„Je dôležité, aby ste vedeli, či ste zdraví a či nikoho vo svojom okolí nenakazíte. Dúfam, že sa čoskoro uvidíme v školách," motivoval minister školstva Branislav Gröhling. „Našou najvyššou prioritou musí byť ochrana zdravia detí, žiakov, učiteľov a rodičov," vyhlásil a vyzval všetkých, aby to mali na pamäti, keď sa budú rozhodovať, či sa zúčastnia na celoplošnom testovaní počas nasledujúcich dvoch víkendov.

„Bezpečné prostredie na školách závisí od postoja každého človeka. O to viac, ak ide o rodičov alebo učiteľov. Žijeme v pohnutých časoch a veci okolo nás sa rýchlo menia. Všetci ale chceme chrániť svoje zdravie a zdravie ľudí v našom okolí," povedal šéf rezortu školstva.

„Chcel by som vás preto vyzvať, aby ste využili možnosť ísť tento víkend na test. Viem, že možno máte množstvo otázok a možno nie všetky sa podarí do tohto času zodpovedať. Test je ale jednoduchá a rýchla možnosť, ako zistiť svoj zdravotný stav. A to je v tomto čase veľmi dôležité. Aj vďaka tomu, že sa otestujeme a budeme zodpovední, sa čoskoro budeme môcť vrátiť do škôl," dodal Gröhling.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >