Malý zázrak v kuchyni. Cibuľa nebude dráždiť oči, bábovka sa nebude drobiť – stačí jedna drobnosť

Patricia Poprocká, 20. júla 2023 o 06:12

Aj keď sa to možno nezdá, nie je jedno, na čo v kuchyni aký nôž používate. Nemyslí sa iba typ – hrubý, tenký, vrúbkovaný, záleží aj na jeho teplote. Krájanie teplým nožom niekedy uľahčuje kuchynské práce priam zázračne.

Aj krájanie cibule sa môže zaobísť bez sĺz.

Foto: Shutterstock.com

Koniec slzám

Áno, funguje to. Ak budete krájať cibuľu teplým nožom, nebudú vás štípať oči. Čím teplejší, tým lepšie. Ak potrebujete rýchlo nakrájať jeden kúsok, možno vám za to nebude stáť piplať sa s teplotou noža, pri väčších množstvách sa to určite oplatí.

Proti drobeniu

Týka sa to chleba, koláčov aj pečiva. Aj keď v tomto prípade uľahčuje krájanie vrúbkovaný nôž, teplota pomáha tiež. Pred krájaním ho jednoducho ponorte do vriacej vody. Ale pozor, ak je napríklad kúpený chlieb nekvalitný a drobí sa, čo sa väčšinou stáva, ak doň pekári pri príprave pomelú starý chlieb, nepomôže v takom prípade nič.

Na krásne zákusky

V tomto prípade je potrebná šikovnosť, dobrý recept úspešne zavedený do praxe, no a svoj podiel na úspechu môže mať aj teplý nôž. Hrany zákuskov by mali po takomto odkrojení zostať pekne ostré a stuhnutá čokoládová poleva nezlomená.

Ľahšie rozmrazovanie

Samozrejme, pri kuse mäsa zmrazeného na kosť nepomôže ani 10 nožov, ak však chcete deťom odkrojiť kus zmrazenej zmrzliny, drene, ovocia, nanukovej torty či iného dezertu, teplý nôž vám prácu príjemne uľahčí.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >