Kuchnský odpad treba separovať, nie všetok však musí skončiť v koši či komposte. Mnohé zvyšky sa dajú využiť.
Foto: shutterstock.comKuchynský odpad – skvelý pomocník. Triky starých mám, ako využiť cibuľové šupky, zvyšky kávy či škrupiny od vajíčok
Príroda je dokonalá, je na nás, aby sme ju dokázali s citom a rešpektom využívať vo svoj prospech. Každý proces v nej má v svoj zmysel a aj odpad z kuchyne vie byť užitočný. Nielen v komposte, už naše prastaré mamy poznali drobné triky, ako s ním užitočne nakladať. Tu sú niektoré z nich.
Domácnosť a varenie - ďalšie články
-
Recept na víkend 2x vianočná kapustnica, názov síce rovnaký, ale ten recept...!
Aj keď je to typické štedrovečerné jedlo, kapustnice sa varia vo veľkom už teraz, v tento predsviatočný čas na vianočných večierkoch či posedeniach s priateľmi. Ponúkame vám dva recepty na túto typickú sezónnu pochúťku, s mäsom a klobáskou, a druhú pre vegánov.
-
Ako od starej mamy. Kváskový chlieb, jednoduchý, poctivý a chutný, ako za starých čias
Už dlho platí, že nie je chlieb ako chlieb. Niektorý ani neviete, že jete, iný sa drobí, prípadne je akejsi fádnej chuti. Ak sa vám cnie za starým dobrým poctivým chlebom, je tu pre vás tento recept na niekdajší chlieb starých mám.
-
Recept na víkend Jablkový koláč takmer bez práce, príprava zaberie päť minút!
S týmto koláčikom sa dlho babrať nebudete. Stačí jedna veľká miska, štyri väčšie jablká nakrájané na kocky, pár prísad a skvelá pochúťka je na svete naozaj za pár minút!
-
Gaštanová jeseň 3x jedlé gaštany. Polievka či sušienky, na aký spôsob si dáte túto pochúťku?
Sú chutné, zdravé a pripraviť ich možno naozaj rôznorodo. Jedlé gaštany patria k jeseni, tak si z nich poďme niečo pripraviť. Sladko, slano či natural? Vyberte si.
-
Šálka horúcej čokolády na krásne jesenné večery. Vyberte si z troch receptov
Vyčarí príjemnú atmosféru, zahreje a vylepší náladu po náročnom dni. Šálka horúcej čokolády padne v jesenných dňoch či večeroch náramne vhod, nechajte sa pozvať prostredníctvom niektorého z nasledujúcich receptov.
-
3x huby. Tatarák, perkelt či praženica, vyskúšajte niektorý z rýchlych receptov na hubové pochúťky
Nikdy nechutia tak ako teraz, keď sú čerstvo nazbierané. Hubárska sezóna je v plnom prúde a nie všetky huby musíte len sušiť, mraziť či nakladať. Skúste z nich tatarský biftek, perkelt alebo praženicu. Príprava je veľmi jednoduchá a chuť skvelá.
-
Nebojte sa ovocia, smelo ho jedzte dokonca aj vtedy, ak chcete schudnúť
Priberá sa od ovocia? Áno, je pravda, že na rozdiel od zeleniny obsahuje viac cukrov, napriek tomu sa ale neodporúča vyraďovať ho z jedálnička, dokonca ani vtedy, keď chcete schudnúť. Je to skôr naopak.
-
Recepty
Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou
-
SPRÁVY
Toľko snehu im môže závidieť celé Slovensko. Ľudia pri malebnej dedinke sa zobudili do rozprávkového rána
-
CESTOVANIE
Kvíz: Zvládnete test z geografie 5. ročníka na 100 %, alebo sa necháte zahanbiť žiačikmi?
-
ŽENA
Z rozkošnej detskej hviezdičky k najsexi herečke Hollywoodu! Takto sa rokmi menila Scarlett Johansson, oslavuje 40
-
ZDRAVIE
Čo treba vedieť, než začnete premýšľať nad laserovou operáciou očí. Zbavíte sa okuliarov a je nízka cena podozrivá?