Lyžiarske výcviky a školy v prírode je asi zbytočné plánovať

TASR, 17. augusta 2021 o 03:45

Lyžiarske výcviky a školy v prírode v novom školskom roku rezort školstva neodporúča organizovať. Vyplýva to z materiálov zverejnených na webe rezortu školstva.

Na lyžovačku na budúcu sezónu asi len s rodičmi.

Foto: Shutterstock.com

Ministerstvo poukazuje na to, že v prípade lyžiarskych výcvikov aj školy v prírode sa tieto podujatia riadia usmerneniami COVID automatu o hromadných podujatiach a v prípade zhoršenia pandemickej situácie v okrese hrozí ich zrušenie.

„V prípade, že sa škola predsa len rozhodne organizovať lyžiarsky výcvik či školu v prírode, mala by myslieť na náklady spojené s prípadným stornom a zároveň minimalizovať premiešavanie tried," uviedol rezort školstva v dokumente Najčastejšie kladené otázky ku školskému semaforu, manuálu pre všetky druhy škôl a školských zariadení v školskom roku 2021/2022.

V prípade stužkových slávností ministerstvo školstva uviedlo, že sa riadia usmerneniami COVID automatu o hromadných podujatiach. „V prípade zhoršenia pandemickej situácie v okrese hrozí ich obmedzenie alebo zrušenie, najmä pokiaľ potenciálni účastníci nebudú plne zaočkovaní," dodáva sa v dokumente z dielne rezortu školstva.

Ministerstvo zároveň v novom školskom roku neodporúča plánovať vedomostné súťaže prezenčnou formou, keďže sa takisto riadia usmerneniami COVID automatu o hromadných podujatiach a v prípade zhoršenia situácie v okrese hrozí ich zrušenie. Organizáciu hromadných podujatí, pri ktorých dochádza k premiešavaniu žiakov, rezort školstva odporúča podľa možností uskutočňovať dištančne.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >