Ktorá z dvoch žien je matkou? Správnu odpoveď uhádne len tretina ľudí

gb, 15. septembra 2019 o 06:01

Dobre sa zadívajte na obrázok. Ktorá z dvoch žien je podľa vás matkou dieťaťa, hrajúceho sa na zemi?

Ktorá je matkou?

Foto: www.psychside.com

Správnu odpoveď určí v tomto celosvetovo známom teste asi len tretina ľudí, budete medzi nimi?

Označili ste za matku ženu sediacu vľavo? Pripadá vám staršia, serióznejšia a vážnejšia. Má podľa vás presne také vlastnosti, ktoré sa od matky očakávajú. Nasvedčovať tomu majú aj zopnuté vlasy. Rovnako ako vy sa rozhodla väčšina ľudí, ktorí test riešili.

Matkou dieťaťa je však žena sediaca vpravo. Pre hrajúce sa dieťa je prirodzené, že svoje telo otáča smerom k matke. Chce na ňu jednoducho vidieť, cíti sa tak bezpečnejšie a uvoľnenejšie. Rovnako pohľad ženy je uprený na dieťa a celá pozícia jej tela naznačuje, že chce chrániť svojho potomka. A predsa túto ženu väčšina ľudí neoznačí ako matku, pretože im pripadá príliš mladá a menej zodpovedná, aj vďaka rozpusteným vlasom.

Ako ste hádali vy? Napíšte nám do komentárov.



Komentáre k článku:
  • používateľ nemá avatarVedierko 17. septembra 2019 o 14:33

    1 obe zeny maju rovnaky pohlad t.j. pozeraju na seba, ak vacsia brada ma nasvedcovat ze sa ta vpravo pozera dolu tak pardon
    2 pozicia tela ma znamenat ze chce chnait potomka ? prave naopak, prelozene nohy jej neumoznia vyrazit k nemu okamzite
    3 mama zvacsa nema na seba tolko casu t.j. aj pri vlasoch voli skor lezerny uces s upnutim vlasov namiesto ich pracneho vycesavania
    4 dietatu je v zpale hry jedno na koho sa pozera, ak je v miestnosti niekto zaujimavy nielen pozera ale aj prihovara sa mu, lebo mamu uz pozna
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHag 18. septembra 2019 o 06:07

    Tiež som usúdila podľa "posedu", že matka je vľavo. Ani vek, ani účes som neriešila. A to, kam sa otáča dieťa pri hre, to by som chcela vidieť tie vedecké štúdie :D
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarEuro 18. septembra 2019 o 10:58

    1, V prípade dvoch možných odpovedí pri otázke, ktorá na prvý pohľad signalizuje správnu odpoveď A, by som z taktických dôvodov, volil odpoveď B.
    2, Dôvody, pre ktoré by mala byť správna odpoveď B sú diskutabilné, možno viac subjektívne, nepresvedčivé.
    3, Ak by som chcel "vidieť" správnosť odpovedi ženy v pozícii A, určite by som našiel rovnako diskutabilný, subjektívny, málo presvedčivý dôvod, ako v prípade pozícii ženy B.
    4, Ak by som sa teda skutočne zamyslel pre správnosť odpovedi A, dôvodil by som skutočnosťou, že dieťa by sa skôr hralo bližšie pri svojej vlastnej matke ako pri cudzej.
    5, Ale v zásade, ak sa deti hrajú, v zápale hry je im úplne jedno, kde sa nachádzajú (v rámci dajme tomu detského ihriska), z času na čas si pohľadom skontroľujú, kde sa ich matka nachádza a či je prítomná.
    6, Ak by som mal byť príliš kreatívny, vyhľadávajúci skôr odpoveď absurdnú, považoval by som obe ženy za matky, pričom tá vľavo by mohla byť matkou tej v pravo. Ale, to je už skôr skutočne rovina špekulácií a nachádzania v odpovedi pikatnosť otázky.
    7, Ak by som predpokladal, že obe ženy sa nachádzajú v čakárni (dajme tomu u zubára), v rámci maximálnej špekulácie by som odpovedal, matkou dieťaťa nie je ani jedna z dám, ale tretia žena, ktorá je práve v kresle zubára a požiadala obe dámy o poskytnutie dohľadu nad jej dieťaťom !!!
    8, Hádač totiž nikdy dopredu nevie, do akej miery poskytovateľ hádanky má záujem o pravdivú, serióznu odpoveď alebo naopak ide skôr o žart, hľadanie extrovertnej odpovede.
    @zareaguj


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >