Košické deti môžu ísť do divadla na Dobšinského rozprávky s pesničkami. Do inscenácie sa aj zapoja

TASR, 12. decembra 2018 o 15:08

Vianočné prekvapenie v podobe netradičného čítania rozprávok pripravilo nielen pre deti, ale aj pre ich rodičov košické divadlo.

Netradičné poňatie Dobšinského rozprávok predstavia herci košického divadla.

Foto: Štátne divadlo Košice

Čítanie rozprávok na Malej scéne Štátneho divadla Košice oživí tieňové divadlo a autorské detské pesničky. Do interaktívneho čítania rozprávok sa budú môcť zapojiť rodičia aj deti. Predstavenie hrajú traja herci košickej činohry František Balog, Tomáš Diro a Andrej Palko.

„Dlhšie mi vŕtala v hlave myšlienka na spoluprácu s tromi mladými hercami, ktorí zápalom pre vec a talentom neustále provokujú okolie a dávajú sa do pozornosti ako trio. Nápad o čítaní rozprávok Dobšinského som nosil v hlave dlhšie a vďaka týmto trom hercom a zároveň výborným spevákom sa ho podarilo zrealizovať,“ hovorí riaditeľ činohry Milan Antol, ktorý na nový projekt režijne dohliadal. „Trio sa prejavilo nielen ako veľmi zručné pri tvorbe melódií a nápaditých textov, ale aj ako šikovní stolárski majstri na čele s Tomášom Dirom pri výrobe scény a bábok. Zostáva veriť, že to, čo nás zabávalo a tešilo niekoľko týždňov počas prípravy, sa prenesie aj na divákov,“ doplnil.

Podľa herca Andreja Palka sa diváci môžu tešiť na veľa zábavy a napätia. „Dal som sa na to, aby súčasné deti lepšie spoznali Dobšinského rozprávky, pretože patria ku klenotom slovenského kultúrneho dedičstva,“ hovorí. Tomáš Diro má s čítaním rozprávok skúsenosti aj z domu. „Mám päťmesačného syna a už od narodenia mu pravidelne čítam. Podľa jeho reakcií viem, že tieto rozprávky, aj keď možno nie sú obsahovo pre malé deti, ak sa podajú zaujímavo a ešte v spojení s tieňohrou, sú vhodné aj pre tých najmenších,” hovorí.

Netradičným čítaním rozprávok si môžu rodičia spolu s deťmi spríjemniť sviatočný čas v piatok 28. decembra a v nedeľu 30. decembra, vždy o šestnástej. Čítanie príbehov kráľa slovenských rozprávok je aj pripomenutím 190. výročia jeho narodenia.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >