Tip na výlet Oslaďte si víkend medom, región Trnava pozýva na atraktívne podujatia, zabavia sa i deti

ahojmama.sk, dnes 05:16

Oslaďte si slnečné jesenné dni medom, Trnava a okolie pripravujú tento víkend podujatia pre celé rodiny zamerané na oslavu medárov a ich remesla, spojené s ochutnávkou dobrôt.

Smolenice a ich Medokvas sľubujú magickú atmosféru.

Foto: Región Trnava

Návštevníci si môžu vybrať z viacerých podujatí, či už v samotnej Trnave, Smoleniciach, prípadne v Dolnej Krupej.

V krajskom meste sa v sobotu uskutoční včelársky festival, na ktorom bude možnosť zoznámiť sa so včelárskym remeslom prostredníctom prednášok či ochutnávok výrobkov. „Mysleli sme na všetkých, od skúsených včelárov až po tých, ktorí sa len začínajú zaujímať o túto fascinujúcu prácu,“ uviedol František Hájik, predseda ZO Slovenského zväzu včelárov v Trnave.

Na pešej zóne v Trnave budú pripravené predajné stánky, kde si návštevníci môžu zakúpiť včelie produkty a potreby na chov včiel. Pre deti tam budú tvorivé dielne a iné zábavné aktivity a prebehne aj vyhodnotenie súťaže Medovinka roka 2024 či výstava fotografií s včelárskou tematikou.

V neďalekých Smoleniciach sa zas o piatej popoludní uskutoční Nočný Medokvas, podujatie s magickou atmosférou v pestrofarebne nasvietenej včelárskej záhrade. Návštevníci si priamo pod Smolenickým zámkom budú môcť pochutnať na viac ako 10 druhoch medoviny, medovom burčiaku a ďalších nápojoch z vlastnej produkcie. Novinkou bude aj stánok s nápojom Thorovo kladivo a špeciálny nápoj podávaný v dutom strome. Súčasťou programu budú aj prehliadky výrobných procesov medoviny. Aj tu je pre deti pripravený zábavný program – hry, maľovanie na tvár a podobne.

Med bude mať hlavnú úlohu aj v Dolnej Krupej, kde sa uskutoční Medobranie, čo je podujatie oslavujúce záver včelárskej sezóny. Návštevníci budú mať možnosť ochutnať medy a medoviny, a zároveň spoznať úspechy rodinného medovinárstva Apimed, ktoré za svoje produkty získalo svetové ocenenia, vrátane pohára za najlepšiu medovinu sveta. Pre deti je pripravená hra Včeličkovo v záhradách Medolandie i pútavá prechádzka po náučnom chodníku.

Tohtoročná včelárska sezóna je na konci.

Foto: Región Trnava





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >