Šálka horúcej čokolády na krásne jesenné večery. Vyberte si z troch receptov

Patricia Poprocká, dnes 05:59

Vyčarí príjemnú atmosféru, zahreje a vylepší náladu po náročnom dni. Šálka horúcej čokolády padne v jesenných dňoch či večeroch náramne vhod, nechajte sa pozvať prostredníctvom niektorého z nasledujúcich receptov.

Doprajte si sladké horúce potešenie.

Foto: shutterstock

Klasická horúca čokoláda

Jej chuť závisí od toho, akú horkú čokoládu v nej rozpustíte. Čím chutnejšie kúsky čokolády, tým chutnejší bude ja nápoj. Sto gramov čokolády rozpusťte v pollitri mlieka. Ak máte radi sladké, pridajte ešte tmavý cukor, nie je to však potrebné. Posypte škoricou a ozdobte šľahačkou

Kokosová čokoláda

Zavonia kokosom a to hneď dvojnásobne. Na prípravu použite kvalitné kokosové mlieko, stačí 400 ml, v ktorom rozpusťte 50 gramov horkej (alebo mliečnej, ak chcete viac zvýrazniť kokosovú chuť) čokolády. Pridajte dve lyžičky medu a vrch na ozdobu jemno posypte pomletou kokosovou múčkou.

So škoricou a mandľami

Chutí príjemne korenisto a potrebujete na ňu pol litra mandľového mlieka, ak je nesladené, tak aj lyžicu medu. V tom rozpusťte tabuľku horkej čokolády a pridajte štipku vanilky a lyžičku škorice. Podávať môžete so šľahačkou alebo bez nej, posypanú najemno nasekanými mandľami.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Recept na víkend - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >