Fyzikálna vedecká show ukazuje žiakom z Nitrianskeho kraja, ako funguje zrak

TASR, 19. decembra 2018 o 10:24

Na Fakulte prírodných vied Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre prebieha vedecká show určená žiakom základných a stredných škôl.

Oko je zázračný orgán nášho tela.

Foto: Shutterstock.com

Druhý ročník podujatia s názvom Fyzika všetkými zmyslami potrvá do štvrtka 20. decembra. Venovaný je zraku a experimentom, ktoré súvisia s videním.

Účastníci experimentov sa budú zaoberať rôznymi zrakovými klamami. Preskúmajú, ako v očiach vzniká obraz alebo či je biele svetlo naozaj biele. Experimenty sú pripravené tak, aby sa žiaci zabavili a tiež sa niečo užitočné naučili. „Dozvedia sa informácie o oku ako o druhom najkomplexnejšom orgáne tela, ukážeme im, ako je možné za hodinu spracovať 36-tisíc rôznych podnetov a dozvedia sa množstvo ďalších zaujímavých informácií,“ vysvetlila Ľubomíra Valovičová z univerzity.

Fyzikálnu vedeckú show pripravila fakulta prírodných vied v spolupráci s občianskym združením Viac ako učenie. Podujatie navštívi približne tisíc detí z celého Nitrianskeho kraja. „Žiaci majú prirodzený záujem objavovať a spoznávať okolitý svet, chcú zistiť, ako veci fungujú, a prečo tak fungujú. Je potrebné rozvíjať tento záujem u detí, dostatočne ich zaujať a umožniť im objaviť čaro prírodných vied,“ uviedla Ľubomíra Valovičová.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >