Darček pre učiteľku na konci školského roka? Tipy na netradičné ocenenie

Gabriela Bachárová, 22. júna 2020 o 05:15

Chcete oceniť celoročnú pedagogickú prácu obľúbenej učiteľky svojho dieťaťa, ale obligátna kytica kvetov vám pripadá trochu nudná a chcete jej urobiť radosť niečím originálnejším? Tu je zopár našich tipov.

Každú učiteľku poteší s láskou vybratý darček od dieťaťa a jeho rodičov.

Foto: Shutterstock.com

Kvetmi určite nikdy nič nepokazíte, ale možno pedagóga viac ako kvety z kvetinárstva potešia jednoduché lúčne kvety alebo bylinky, kvetiny či rastliny v kvetináči. Čo tak nenáročné, ale efektne vyzerajúce sukulenty alebo kaktusy?

Ponúkajú sa aj iné darčeky, ale v tomto prípade je dobré vedieť, či pedagóga váš výber skutočne poteší. Kupovať kávu človeku, ktorý ju nepije, nebude práve najlepší spôsob poďakovania. Opýtajte sa preto svojho potomka, čo má učiteľka rada. Možno si nosí na vyučovanie hrnčeky s čajom alebo práve kávou, možno je vášnivá čitateľka historických románov alebo má rada masáže, o čom sa občas zmieni na hodinách a dieťa to bude vedieť.

Pani učiteľke môžete darovať napríklad sypaný čaj zabalený do peknej krabičky, kvalitnú kávu, víno, čokoládu či inú sladkosť, zmes sušeného ovocia či orieškov, hrnček, sviečku, zaujímavú keramiku, kozmetiku (samozrejme ťažko odhadovať, aký krém či telové mlieko by jej urobili radosť, ale krém na ruky alebo pekne vyzerajúci balzam na pery určite potešia) či poukážku napríklad do kníhkupectva alebo do predajne zdravej výživy.

Ak napríklad viete, že učiteľka rada nosí ozdoby vo vlasoch alebo náramky či náušnice, môžete ju oceniť aj kúskom z tejto oblasti. Samozrejme, neodporúča sa kupovať veľmi drahé darčeky, ktoré by mohli pedagóga uviesť v rozpaky.

Veľkú radosť určite urobí vlastnoručne vyrobený jedlý darček, tým môže byť napríklad zaváranina, domáci sirup, sušienky v peknej nádobe, čokoládový či vaječný likér, koláč a môžete si dokonca trúfnuť na domáci chlieb. Prípadne môžete kúpiť potravinu alebo pochutinu v obchode so zdravou výživou či cudzokrajnými špecialitami. Takéto darčeky sa nikdy nestratia.

Darček môže prípadne vyrobiť aj samo dieťa: pekný obrázok, niečo vyšiť, vlastnoručne vyrobené poďakovanie spolu s prianím krásnych prázdnin a podobne.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >