Chystá sa veľká online konferencia pre budúcich a čerstvých rodičov

gb, 12. mája 2021 o 04:15

Prvý júnový víkend sa uskutoční veľká online konferencia zameraná na potreby rodičov detí do jedného roka. Na podujatí s názvom Sprievodca rodiča dnešného (Prvý rok) vystúpi 10 expertiek z rôznych oblastí.

Konferencia privíta rodičov malých detí.

Foto: Rodič dnešný

Ďalšie odborníčky spolupracujú na tvorbe praktických bonusov, medzi ktorými nebudú chýbať inštruktážne videá, ukážky, články, tipy a návody. Budúci a čerství rodičia tak nájdu všetky dôležité informácie a pomôcky na jednom mieste. „Dnešní rodičia sú zahltení rôznymi radami zo všetkých strán, na každú vec navyše panuje množstvo rôznych názorov. A tak sa často stáva, že namiesto toho, aby sa venovali sebe a svojmu bábätku, celé noci pregooglia. A potom sú ešte zmätenejší,“ hovorí autorka projektu Lenka Žofajová, ktorá z týchto dôvodov koncom roka 2020 vydala knihu, na ktorej pracovala so 6 expertkami z rôznych oblastí.

„Chceme dať rodičom priestor na zorientovanie sa a ponúknuť im zrozumiteľné a odborne podkuté informácie, ktoré stoja na princípoch láskavého rodičovstva,“ dodala. Po každom vystúpení bude nasledovať LIVE chat s odborníčkou, v ktorom jej diváci a diváčky môžu klásť otázky. K záznamom prezentácií, rozhovorov, ale aj k všetkým praktickým bonusom sa budú môcť vrátiť vtedy, keď to budú potrebovať. K celému obsahu totiž budú mať prístup ešte rok po skončení konferencie.

Kniha Sprievodca rodiča dnešného.

Foto: Rodič dnešný

Sobota 5. júna

Program odštartuje v sobotu 5. júna o 9:00 vystúpením pediatričky Zuzany Linkayovej k praktickej starostlivosti o novorodenca a prvým detským chorobám. Riaditeľka občianskeho združenia Slovenské duly Lucia Kubíny bude hovoriť o prvých minútach, hodinách a dňoch po pôrode – čo sa deje s mamou a bábätkom, aké hormóny sa vyplavujú, ale aj o tom, ako sa pripraviť na šestonedelie. O prvom dojčení, o materskom mlieku a o veciach, ktoré najčastejšie ženy na dojčení prekvapia, bude rozprávať laktačná poradkyňa a hlavná predstaviteľka občianskeho združenia MAMILA Andrea Poloková. Rodičovská lektorka a poradkyňa Martina Vagačová si popoludní posvieti na tému osobnosti bábätka, plaču a vzťahovej väzby. Psychologička a dula Nicole Hojdová Kohútová sa pozrie na vstup do rodičovstva najmä z pohľadu ženy – aké pocity prežíva a ako vlastne prebieha transformácia na matku.

Nedeľa 6. júna

Nedeľný program sa začne témou psychomotorického vývinu s pedagogičkou vývinového pohybu dojčiat z občianskeho združenia Babyfit Angelikou Kováčovou. Nasledovať bude prerezávanie a čistenie prvých zúbkov s detskou zubnou lekárkou Veronikou Bačovou Macákovou zo Stomatologického centra Rodinka. Pediatrička a laktačná poradkyňa Daniela Miklovičová prevedie rodičov prvými príkrmami. Holistická koučka a mentorka Vedomého podnikania Henrieta Remišová sa pozrie do vnútra nových mám a povenuje sa rôznym rolám, ktoré ženy zvládajú. Program uzavrie sesterské duo poradkýň pri nosení detí Slávka Chlebová a Barbora Priehodová zo Sestrice, ktoré prakticky predvedú a ukážu, ako si vybrať dobrú nosiacu pomôcku.

Praktické materiály

Okrem vystúpení odborníčok dostanú diváci a diváčky 10 praktických bonusov, medzi ktorými nebude chýbať videonávod, ako podať bábätku prvú pomoc od záchranárok zo Záchrannej zdravotnej služby Bratislava, článok plný tipov o detskom spánku od spánkovej antropologičky Lenky Medvecovej Tinkovej, kuchynský ťahák so zdravými jedlami od nutričnej špecialistky Ivety Zimmermannovej, ale aj videoukážka správneho prisatia bábätka. Rodičia medzi nimi nájdu aj prezentáciu, ako pripraviť dieťatko na zubára, audiomeditáciu pre vyladenie, návod, ako dať bábätko do šatky a do nosiča, texty o prvých okamihoch po pôrode aj o vzťahovej väzbe.

Cena vstupeniek na podujatie štartuje na sume 19 €. Ďalšie informácie sú dostupné na online.rodicdnesny.sk.

Náš rodičovský portál je mediálnym partnerom podujatia.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Prvý rok - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >