Bratislavský Výtvarný salón predstaví tvorbu ľudí s mentálnym postihnutím

TASR, 19. októbra 2020 o 04:11

Oboznámiť širokú verejnosť s výtvarným nadaním, spôsobom, akým stvárňujú svoj svet ľudia s mentálnym postihnutím, je cieľom výstavy Výtvarný salón ZPMP 2020. V Dvorane Ministerstva kultúry SR v Bratislave je prístupná do 31. októbra.

Výtvarný salón predstavuje tvorbu hendikepovaných.

Foto: fb akcie

Do 25. ročníka súťažnej prehliadky je zapojených 50 domovov sociálnych služieb, špeciálnych a praktických škôl, združení a jednotlivcov z celého Slovenska. Jej hlavnou témou je „Miesto, ktoré ti chcem ukázať".

„Výstavný salón je jednou z príležitostí, ktorá pomáha rúcať bariéry a hľadať porozumenie medzi ľuďmi s postihnutím a širokou verejnosťou. K výstave bol vydaný plagát, leták a skladačka, ktoré navrhla grafická dizajnérka Zuzana Chmelová," uviedla Mária Baláž Gyuránová zo Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Slovenskej republike.

O výstavnej kolekcii jubilejného ročníka súťažnej prehliadky výtvarných prác ľudí s mentálnym postihnutím Výtvarný salón 2020 rozhodovala odborná porota, ktorú tvorili akademické maliarky Zuzana Flimelová, Zora Varcholová a akademický sochár Ján Ťapák.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Hendikepy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >