Basketbalistka dojčila dcérku priamo na palubovke. Na sociálnych sieťach vyvolala jej fotka šialenstvo

pt, 11. marca 2021 o 09:58

Hrá basketbal, má 11-mesačnú dcérku, ktorú dojčí, a keď treba, tak priamo na palubovke. Argentínčanke Antonelle Gonazlez sa podarilo vyvolať na sociálnych sieťach šialenstvo fotografiou, ktorá zachytáva, ako dojčí svoje dievčatko v prestávke počas zápasu.

„Nerozumiem, prečo taký rozruch okolo niečoho, čo je úplne normálne. Ale ak má pomôcť niekomu otvoriť oči, som rada,“ reagovala.

Dojčenie je v rodine basketbalistky prirodzenou súčasťou života celé generácie. Ako Antonella prezradila, v ničom ju neobmedzuje. „Byť matkami nám nebráni byť športovkyňami,“ vyhlásila s tým, že jej mama robila to isté. „Tiež ma dojčila pri palubovke. Pre mňa a moje sestry to bolo úplne normálnou vecou, takže vidieť dnes takúto reakciu je pre mňa prekvapivé,“ komentovala.

Dodala, že dcérku zvyčajne nadojčí pred zápasom, keďže však bábätko je bábätko a má svoj špecifický režim, stať sa môže všeličo. Ako napríklad teraz, keď si dojčenie žiadala počas hry.

„Nie je mi jasné, prečo je okolo toho taký rozruch. Zrazu som tú fotku videla na Twitteri s tisíckami komentárov, dokonca zdieľanú viacerými zahraničnými stránkami. Úprimne mi nie je jasné, čo je na tom čudné, a prečo by sme mali byť prekvapení niečím, čo je také normálne. A tiež som prekvapená tým, že stále existujú ľudia, ktorých to prekvapilo,“ skonštatovala.

Antonella má úplnú pravdu. Vzhľadom na viaceré prípady u nás či v susednom Česku spred pandemických čias, kedy dojčiace matky vykazovala ochranka z banky, kostola či reštaurácie dáva skvelý príklad akceptovania normálnej starostlivosti o dieťa. Za normálnych okolností by sa nad ním nik nepozastavoval, za okolností, keď sa dnes namiesto dojčenia „normálnym“ stáva kŕmenie z fľaše, máme tento rozruch.

„Ale ak má tento rozruch okolo toho, že som dojčila, niekomu pomôcť otvoriť oči, som rada, že sa deje,“ uzavrela basketbalistka. Len tak ďalej!

Ako totiž pred časom povedala v rozhovore pre ahojmama.sk predsedníčka združenia MAMILA Lucia Kantorová, ženy nechodia naschvál dojčiť von, ale chodia von a popri tom dojčia. „Je dôležité, aby diskusia o dojčení nedospela na úroveň budovania špeciálnych miestností na dojčenie. Dojčiacej žene úplne stačí, že si ju nikto nevšíma,“ povedala .

Ak matka dojčí na verejnosti, podľa nej to vôbec nie je situácia, ktorú by bolo treba riešiť. „Úplne stačí počkať, kým sa dieťatko nadojčí.“






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >