Banskobystrický kraj vyzval ľudí i firmy, aby darovali počítače stredoškolákom

TASR, 14. októbra 2020 o 04:05

Prechod stredných škôl na dištančnú formu vyučovania motivoval Banskobystrický samosprávny kraj, aby vyzval podnikateľov darovať počítače študentom. Chce tak pomôcť študentom, ktorí by inak nemali prístup k online vzdelávaniu.

Deti môžu dostať počítač.

Foto: Shutterstock.com

„Pripravili sme výzvu pre firmy i jednotlivcov, ktorí by mali záujem venovať počítače pre stredoškolákov. Ozvať sa môžu na e-mail info@dobrykraj.sk, my počítače prevezmeme, nastavíme a zabezpečíme, aby sa dostali k tým, ktorí ich potrebujú," povedal podpredseda kraja Ondrej Lunter.

„Odhadujeme, že približne desať percent študentov stredných škôl dnes nemá prístup k online vzdelávaniu, pretože nemajú počítač,“ konštatoval Lunter s tým, že budú tiež žiadať Ministerstvo školstva SR, aby zabezpečilo pripojenie k internetu pre takéto deti a tiež pre učiteľov. „Na prípravu bolo pol roka, verím, že sú na tom lepšie ako v marci,“ doplnil vicežupan.






Komentáre k článku:
  • používateľ nemá avatarFunthomas 14. októbra 2020 o 07:29

    To je prekvapkanie v očiach politikov a mestských pánkov, že nie každé dieťa má doma najnovší MacBook a iPad.
    Dobré ráno stará mama - 75% rodín doma dnes počítače nemá, lebo všetko má v mobile, na ktorom sa ale blbo robí e-learning. Nevraviac o cca 25% rodinách, kde má mobil len jeden z rodičov a žijú takpovediac z ruky do huby.
    @zareaguj


Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >