Aký otec, taký syn. Konferencia o otcovstve bude v sobotu v Bratislave

gb, 12. júna 2019 o 05:57

Súčasné otcovstvo a výchova synov. To je téma druhého ročníka konferencie o otcovstve, ktorá pod názvom Aký otec, taký syn prebehne v sobotu 15. júna v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton.

Otcovia sú pre synov veľmi dôležití.

Foto: Shutterstock.com

Na konferencii vystúpi napríklad lektor David Kálmán s témou, ako si nájsť čas na rodinu: „Na prednáške timemanažmentu sa dozviete, ako si jasne definovať svoje priority a držať sa ich. Ako plánovať čas tak, aby sme sa vyhli rizikám, ktoré nám ho kradnú." Peter Podlesný, šéfredaktor webmagazínu Mužom.sk, bude hovoriť o dôležitosti mužského vzoru: „Čo nenaučíme chlapcov, muži nebudú vedieť. Zostáva len a len na nás, aby tomu tak nebolo. Nesieme zodpovednosť za mužov, ktorí kráčajú za nami. Ak im iba prenecháme mužnosť bez kontroly, ako oheň, je celkom možné, že tou silou vypália celé mestá. Poďme premýšľať, čo a ako by otec mohol odovzdať svojmu synovi."

Špeciálny pedagóg a personálny poradca Jiří Halda porozpráva o dôležitosti dobrých vzťahov v rodine a o význame rodinných rituálov: „Funkčná rodina je ten najväčší dar, ktorý môžeme dať deťom. Dnešná doba, ktorá sa orientuje na nadbytok a hmotné statky, rodine nepraje. Deti toho veľa majú, ale veľká časť z nich je citovo ochudobnená." Konferenciu, na ktorej vystúpia ešte ďalší rečníci, organizuje Asociácia rodičov pre výchovu a vzdelávanie.

Program začína ráno o pol deviatej a končí večer o pol siedmej. Na konferenciu sa môžete registrovať do 14. júna alebo do vypredania lístkov. Ceny vstupeniek sú od 49 do 199 eur.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >