Ako sa zabaviť pri bazéne? Otestujte sa z matematiky, je tu nová kniha úloh

pt, 20. júla 2020 o 04:29

Sú síce prázdniny, ale ak radi trávite čas riešením hlavolamov, možno oceníte novú knihu. Volá sa školsky, oTestuj sa z matematiky, a ukazuje, že aj matematické úlohy môžu byť podané zaujímavou formou.

Kniha neprináša len matematické testy, snaží sa rozvíjať u detí aj logické myslenie, samostatnosť či čítanie s porozumením.

Foto: Silvia Bodláková

Určená je pre piatakov základných škôl, a vytvorila ju učiteľka Silvia Bodláková. „Pred trinástimi rokmi pri zmene osnov som sa pokúsila o učebnicu. Asi som predbehla dobu. Vtedy to bolo pre moje okolie zvláštne, čo som robila. No dnes sa tak učí a snaží učiť veľa učiteľov: prakticky a prakticky,“ načrtáva zameranie knižky, či lepšie pracovného zošita.

Publikácia, ktorú vytvorila s kolegami Tatianou Košinárovou a Mgr. Pavlom Kelecsényim, má okrem samotného učiva žiakov motivovať k hľadaniu samostatných postupov pri riešení rôznych typov úloh, vyhľadávaniu informácií v texte, tiež rozvíjať ich logické myslenie a zlepšiť sa v čítaní s porozumením. Vydalo ju odborné nakladateľstvo RAABE Slovensko

Prináša krásne ilustrácie a 15 testov z piatackeho učiva, ako napríklad zápis veľkých čísel, zaokrúhľovanie, rímske čísla a diagramy, rysovanie, kolmice, meranie a premena jednotiek dĺžky a ďalšie. Obsahuje aj kľúč správnych odpovedí. „Odporúčam učiteľom i rodičom,“ vraví Silvia Bodláková.

Kniha je už tento mesiac v predaji, pričom od septembra by mohla uzrieť svetlo sveta aj ďalšia, tentoraz pre deviatakov. V pláne sú aj knihy pre zvyšné ročníky druhého stupňa.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >