Čo so starými riflami? Urobte si z nich za pár minút originálnu tašku

pt, 9. augusta 2019 o 06:14

Jednoduché a zároveň užitočné. Recyklovanie je dnes módne a z hľadiska ochrany planéty aj nevyhnutné, tak poďme na to. Staré rifle možno využiť aj inak než na krátke nohavice alebo hrubú handru. Urobte si z nich štýlovú tašku!

Čo poviete? Ešte dozdobiť a netradičná taška je na svete.

Foto: Silvia Bodláková

Na nápad prišla Silvia Bodláková, zverejnila ho na svojom webe Dobré nápady. Výhodou tašky je, že je hotová za pár minút a jej výroba nestojí nič, okrem pár nití a prípadných ozdôb. Navyše je veľmi pevná (ako samotné nohavice) a vyzerať môže zakaždým inak. Môžete si ju totiž dozdobiť podľa ľubovôle – pokresliť, popísať, našiť trblietky či iné ozdoby, navliecť namiesto opasku mašľu...

K výrobe potrebujete: staré rifle, ktoré vám nebude ľúto postrihať, nožnice, ihlu, niť, prípadne šijací stroj a materiály na ozdobu, podľa vlastného vkusu.

„Rifle odstrihnite na rovnakú dĺžku asi 8 centimetrov pod rozkrokom,“ uvádza Silvia Bodláková na svojom portále. Ak chcete tašku väčšiu, či presnejšie hlbšiu, odstrihnite ich nižšie.

Odtrihnuté, prešité, rozstrapcované.

Foto: Silvia Bodláková

Potom každú nohu prešite dvakrát, Silvia Bodláková radí asi 5 centimetrov pod rozkrokom, opäť je to ale na vás, podľa toho, akú tašku preferujete.

Látku, ktorá zostala pod šitím, nastrihajte na strapce. Ak nie ste fanúšikom strapcov, urobte si vlnovky alebo ju jednoducho skráťte na minimum.
.

Ramienko.

Foto: Silvia Bodláková

Z dlhšieho kusa riflí, odstrihnutej nohavice, vystrihnite pás, ktorý bude slúžiť ako ramienko či rúčka. Opäť je na vás, aké široké ho chcete mať, rátajte s tým, že pás preložíte na polovicu, pozdĺžne zošijete a potom prišijete k bokom vašej novej tašky. Silvia Bodláková odporúča hrúbku 10 centimetrov, z ktorej potom vznikne asi päťcentimetrové ramienko.

Ak chcete, môžete si ramienko urobiť z inej látky či materiálu. Ešte doladiť ozdoby a – taška je hotová.

Silvia Bodláková tú svoju dala dcére ako plážovú. „Zmestil sa do nej veľký uterák, plavky aj rukávniky,“ vraví. Bolo to pred šiestimi rokmi a ľudia na ňu reagovali rôzne. „Jedni obdivovali a chceli sa pozrieť čo to je. Iní kritizovali, či nemám dosť peňazí kúpiť jej niečo normálne.“ Čo myslíte, čo povedia dnes? Skúsite?

Taška Silvie Bodlákovej vyzerala takto.

Foto: Silvia Bodláková

Článok Silvie Bodlákovej nájdete TU.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Voľný čas - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >