Ako budú tento rok vyzerať prijímačky na stredné školy?

Gabriela Bachárová, 30. marca 2020 o 05:01

Hrozba koronavírusovej nákazy ovplyvnila výrazne aj školstvo. Ak vaše dieťa čakajú prijímacie skúšky na stredné školy, prečítajte si, v akom režime sa budú tento rok odohrávať.

Prijímačky na stredné školy budú tento rok v zmenenom režime.

Foto: Shutterstock.com

Prihlášku na strednú školu je potrebné podať do 15. mája. Súčasťou prihlášok štandardne býva aj potvrdenie o zdravotnom stave, to však tento rok kvôli mimoriadnym opatreniam nie je potrebné dokladať.

Riaditeľ strednej školy zverejní údaje potrebné k prijímačkám, ako sú napríklad počet žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka, kritériá a ostatné podmienky prijatia na štúdium do 28. apríla. Riaditeľ základnej školy potom odošle prihlášku na strednú školu do 21. mája.

Prijímacie skúšky do stredných škôl sa budú konať v rozsahu jedného kalendárneho týždňa najskôr dva týždne od odvolania prerušenia vyučovania. Na nenaplnený počet miest pre žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka, sa prijímacia skúška koná najskôr 23. júna, najneskôr do 30. júna.

„Termíny prijímacích skúšok na stredné školy na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania (talentové skúšky) sa uskutočnia v rozsahu jedného kalendárneho týždňa najskôr jeden týždeň od odvolania prerušenia vyučovania," informuje rezort školstva. Pre jednotlivé stredné školy konkrétne termíny určia okresné úrady, odbory školstva v sídle kraja v spolupráci s riaditeľmi škôl.






Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Školák - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >