Ach, toto video vás rozcíti! Dojatý chlapček vidí prvýkrát svoju novorodenú sestričku

gb, 9. februára 2022 o 04:30

Na konci tohto videa sa slzám pravdepodobne neubránite. Staršiemu bračekovi ukázali čerstvo narodenú sestričku. Jeho emócie vás dojmú.

Pozrite si nádherné video!

Foto: simplemost.com

Je to jedna z najkrajších chvíľ nielen v živote staršieho súrodenca, ale celej rodiny. Keď dieťa prvýkrát v živote uvidí svojho mladšieho bračeka či sestričku, cíti šťastie a nadšenie a určite stojí za to tento výnimočný moment zaznamenať tak, ako to urobili rodičia chlapčeka z videa. Ten si novorodeniatko zvedavo obzerá, do očí sa mu tlačia slzy a na konci videa môžete vidieť, ako ho nežne objíma a v tvári sa mu zračí silné citové pohnutie.

Ešte donedávna bolo skôr zvykom starších súrodencov k novorodeniatku hneď príliš nepúšťať, aby mu napríklad neublížili. Odháňanie však nie je potrebné, s pomocou dospelého môže aj starší brat či sestra čerstvý prírastok do rodiny držať na rukách či nosiť. Ak dieťaťu pomôžete, bude mať pocit vlastnej dôležitosti a kompetencie, že niečo zvládlo.

Ideálne je, keď dieťa uvidí svojho mladšieho súrodenca ešte v pôrodnici. Ako sa odporúča kontakt koža na kožu v prípade rodičov a novorodeniatka, je krásne, ak ho umožníte aj staršiemu súrodencovi. Vytvoria si tak medzi sebou jedinečné citové puto.

Dnes už pravdepodobnejšie nič krajšieho a dojemnejšieho neuvidíte. Spríjemnite si deň týmto videom, nech sa páči!

video





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >