Čokoládový nanuk s orieškami
Budete potrebovať:1 banán
1 dl smotany na šľahanie (33 %)
0,5 dl mlieka
3 čl javorového sirupu
1 čl kakaa v prášku
lieskové oriešky, nasekané nadrobno
horkú čokoládu (min. 70 %)
Banán rozmixujeme so smotanou, mliekom, javorovým sirupom a kakaom. Všetko nalejeme do foriem na nanuky a necháme stuhnúť v mrazničke. Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a nasekáme oriešky. Po stuhnutí nanuk opatrne vyberieme a namočíme do čokolády, následne do orieškov. Čokoláda tuhne hneď, nanuk je pripravený na zjedenie.
Čokoládový s orieškami.
Foto: Zdravé domáce sladkostiMelónový nanuk s kiwi
Budete potrebovať:dva odrezané plátky melónu
jedno kiwi
Rozmixujeme melón (dužinu bez kôrky) a precedíme cez sítko, aby sme nemali kôstky. Do formy na nanuky vložíme koliesko kiwi a zelejeme melónovou šťavou. Dáme do mrazničky aspoň na štyri hodiny.
Melónový s kiwi.
Foto: Zdravé domáce sladkostiJogurtový nanuk s čučoriedkami
Budete potrebovať:1 dl mlieka
1 jogurt
1 banán
3 čl javorového sirupu
čučoriedky, čerstvé alebo mrazené
Všetko okrem čučoriedok si spolu zmixujeme na krémovú hmotu. Potom zľahka zamiešame čučoriedky vcelku a dávkujeme do foriem na nanuky. Necháme stuhnúť v mrazničke.
Jogurtový s čučoriedkami.
Foto: Zdravé domáce sladkostiNanuk zo zeleného melónu s uhorkami
Budete potrebovaťzelený melón
jednu uhorku
Melón vydlabeme, rozmixujeme s uhorkou, ak sú kôstky, precedíme a naplníme formu na nanuky. Dáme zmraziť do mrazničky na cca 4 hodiny.
Nanuk zo zeleného melónu a uhorky.
Foto: Zdravé domáce sladkostiJahodovo-mangový nanuk
Budete potrebovať:jednu malú misku jahôd - cca 200 g
1 zrelé mango
Zvlášť si rozmixujeme mango a zvlášť jahody. Vrstvíme do foriem na nanuky (mango, jahoda, mango). Táto dávka je asi na šesť kusov.
Kniha Zdravé domáce sladkosti.
Foto: Zdravé domáce sladkostiAndrea Kováčová, spoluautorka knihy Zdravé domáce sladkosti, ochutnáva domáci nanuk spolu so svojím synčekom.
Foto: archív Andrey Kováčovej