Nech sa páči, osviežte sa!
Foto: varecha.sk/EvusikHlavnou výhodou domácej zmrzliny je, že na rozdiel od kupovanej presne viete, čo v nej máte. Okrem toho, väčšina zmrzlinární vyrába svoje zmesi z polotovarov – dlhšie vydržia, akurátže sú plné umelých prísad, čiže nezdravé.
Vlaňajšie štúdie francúzskych a španielskych vedcov zmrzlinu dokonca zaradili medzi vysoko priemyselne spracované potraviny, ktoré výrazne poškodzujú zdravie. A to práve pre spomínané chemické prísady, zvýrazňujúce vôňu, chuť a predlžujúce trvanlivosť.
Takže je tu časť na vlastnú. Vyrobiť si môžete zo všeličoho – zahusteného mlieka, smotany, tvarohu, kávy, jogurtu, žltého melónu... Alebo špeciálnu trojzložkovú Mango.
Nápadité recepty nájdete na tomto linku portálu Varecha.sk. Prajeme príjemnú zábavu pri výrobe a rovnako príjemné osvieženie!
ANKETA: