Poďte na zmrzlinu! 10 top domácich receptov

pt, 22. júla 2020 o 04:08

Leto bez zmrzliny sa neráta! Pre deti je to obľúbená maškrta, pre ktorú sú ochotné urobiť čokoľvek. Ak to máte do stánku ďaleko, a ak vám záleží na tom, čo jete, urobte si jednoducho doma vlastnú. Ako uvidíte v nasledujúcich receptoch, dá sa vyrobiť zo všeličoho – z ovocia i zo salka.

Nech sa páči, osviežte sa!

Foto: varecha.sk/Evusik

Hlavnou výhodou domácej zmrzliny je, že na rozdiel od kupovanej presne viete, čo v nej máte. Okrem toho, väčšina zmrzlinární vyrába svoje zmesi z polotovarov – dlhšie vydržia, akurátže sú plné umelých prísad, čiže nezdravé.

Vlaňajšie štúdie francúzskych a španielskych vedcov zmrzlinu dokonca zaradili medzi vysoko priemyselne spracované potraviny, ktoré výrazne poškodzujú zdravie. A to práve pre spomínané chemické prísady, zvýrazňujúce vôňu, chuť a predlžujúce trvanlivosť.

Takže je tu časť na vlastnú. Vyrobiť si môžete zo všeličoho – zahusteného mlieka, smotany, tvarohu, kávy, jogurtu, žltého melónu... Alebo špeciálnu trojzložkovú Mango.

Nápadité recepty nájdete na tomto linku portálu Varecha.sk. Prajeme príjemnú zábavu pri výrobe a rovnako príjemné osvieženie!


ANKETA:

Máte radi domácu zmrzlinu?

46,3%



14,6%



2,4%



4,9%



22,0%



4,9%



4,9%












Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >