
Uhorky pomáhajú zdraviu aj kráse, avšak s úspechom im možno využiť aj pri upratovaní.
Foto: Shutterstock.comMožno ste už začali s vianočným upratovaním, prípadne sa do toho chcete pustiť čím skôr. Ak preferujete ekológiu, určite doma s úspechom používate na čistenie jedlú sódu, citrón či ocot, avšak týchto päť menej tradičných prírodných čistiacich prostriedkov môžete tiež s úspechom využiť.
Uhorky pomáhajú zdraviu aj kráse, avšak s úspechom im možno využiť aj pri upratovaní.
Foto: Shutterstock.comVianoce sú najkrajšími sviatkami v roku, ale – priznajme si to, aj najdrahšími. Potraviny, darčeky, výzdoba, nás nútia načrieť hlbšie do peňaženiek. Nie je však nevyhnutné míňať priveľa, tu je 10 tipov, ako si ustrážiť svoje výdavky, dokonca i ušetriť.
Vianočné pečenie má svoje čaro, pri množstve povinností však dobre padne aj niečo rýchle, s čím sa príliš nenababreme a výsledok vidno raz-dva. Vyberte si z našej ponuky 10 rýchlych sladkostí.
Kto povedal, že polievka má byť len teplá a slaná? Skúste si predvianočné obdobie osladiť touto netradičnou sladkosťou, v ktorej má hlavné zastúpenie sušené ovocie. A pozor – najlepšie chutí studená!
Stále delíte mlieko na rastlinné a „normálne“? Kravské mlieko je síce u nás najčastejšie konzumované, kedysi považovalo za nevyhnutnú súčasť zdravej výživy, dnešné poznatky však hovoria o tom, že jeho vylúčenie z jedálnička neznamená vôbec katastrofu. Naopak, jeho rastlinné náhrady majú množstvo prínosov a nemusia ich piť len alergici.
Určite máte zbierku časom overených vianočných receptov, ktoré robíte každý rok a všetci ich majú radi, no čo tak vyskúšať niečo nového? Ak to budú čokoládové pralinky, ako domácu pani i hostiteľku vás ochutnávači vynesú do nebies. Ešte sa nestalo, aby si niekto po ich vyskúšaní nevypýtal recept.
Hľadáte jednoduchý, a pritom originálny dezert, ktorým cez víkend očaríte rodinu? Už nehľadajte, vyskúšajte vynikajúce pečené jablká, po ktorých sa len tak zapráši.
Tieto rožteky sa v minulosti dávali ako výslužka pre pomocníkov na hospodárstve, ktorí práve na sviatok svätého Martina odchádzali od hospodára a vydávali sa hľadať si novú prácu. Tradične sa robili kysnuté, no ak nemáte tento víkend veľa času, môžete si ich pripraviť nekysnuté a len z troch základných ingrediencií. Je to veľmi jednoduché a chuť skvelá!