10 tipov na darček za vysvedčenie. Inšpirujete sa?

Gabriela Bachárová, 26. júna 2019 o 11:58

Malú odmenu za vysvedčenie si dieťa určite zaslúži.

Vysvedčenie treba osláviť.

Foto: Shutterstock.com

1. Nenáročná hračka

Vyberajte skôr menšie a nenáročnejšie hračky, dieťa by nemalo získať pocit, že sa celý rok učilo kvôli hmotnej odmene. Hračku môžete kúpiť vopred alebo si s dieťaťom zájsť do obchodu po odovzdaní vysvedčenia. Niektoré obchody ponúkajú zľavy za každú jednotku alebo za dobré vysvedčenie (prípadne za každé vysvedčenie). Je to síce reklamná taktika, ako si zvýšiť zisky, ale ak chcete na darčeku za vysvedčenie niečo ušetriť, môžete túto možnosť využiť.

2. Dobrá kniha či spoločenská hra

Ak chcete dať potomkovi hodnotný darček, kniha či zaujímavá spoločenská hra sú veľmi dobrou voľbou. Na trhu sú napríklad šikovné spoločenské hry, ktoré rozvíjajú myslenie, postreh či predstavivosť. Nech mozog nezaháľa ani v lete.

3. Cukráreň či reštaurácia

Odmena za celoročné snaženie sa v škole môže byť chutná. Navštívte spolu cukráreň, reštauráciu či pizzeriu a dovoľte dieťaťu, nech si objedná podľa svojej chuti.

4. Obľúbené jedlo doma

Nie je nič jednoduchšieho, ako pripraviť dieťaťu za vysvedčenie jeho obľúbený pokrm. Sú to francúzske zemiaky, rezeň s ryžou, palacinky či šúľance s makom? Prípadne môžete upiecť aj slávnostnú tortu či nejaký zákusok.

5. Výlet za odmenu

Zájdite si hneď v sobotu na rodinný výlet. Nemusí to byť len turistika v horách, ale aj kúpalisko, bicyklovanie, korčuľovanie, zoologická záhrada či lunapark.

6. Nevšedný zážitok

Nevšedným zážitkom môže byť čokoľvek. Opýtajte sa dieťaťa, čo by ho potešilo. Stopovacia hra v prírode? Plavba loďou? Stanovanie na lúke (alebo na záhrade)?

7. Zvieratko

Ak dieťa veľmi túži po zvieratku, môžete ho prekvapiť psíkom, mačičkou či iným tvorom. Radosť bude zaručená.

8. Rozhovor o škole

Pre dieťa môže byť netradičným darčekom aj to, keď sa ho opýtate, ako by zhodnotilo uplynulý školský rok. Čo mu išlo, čo menej, čo sa mu v škole páčilo a čo nie. Čo nového sa naučilo. Dieťa tak pocíti váš záujem a čo je viac ako úprimná pozornosť?

9. List pre školáka

Svojmu dieťaťu môžete napísať aj list, v ktorom zhrniete celý školský rok. Poďakujete mu za úsilie, ktoré škole venovalo. Oceníte jeho snahu aj v prípade, že známky nie sú najlepšie (o ne konieckoncov aj tak nejde).

10. Detská párty

V našich končinách to síce nie je úplne obvyklé, ale koniec školského roka môžete osláviť aj tak, že zorganizujete malú oslavu, na ktorú pozvete pár kamarátov svojho dieťaťa. Pripravíte jednoduché občerstvenie, nafúknete balóniky a oslávite, že desať mesiacov školských povinností je za vami a za dvermi sú dva mesiace voľna.

Takto som sa učila ja!
Pre dieťa môže byť veľmi milým prekvapením, ak mu ukážete svoje vlastné vysvedčenie, prípadne vysvedčenia ďalších členov rodiny. Babičky a dedkovia ich majú určite schované. Dieťa uvidí, že ani vy ste nemali vždy samé jednotky. A budete mu aj bližší, pretože pozná niečo z vašeho vlastného detstva.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >