10 jedál, ktoré vám dodajú vitamín D

gb, 21. októbra 2020 o 04:03

Aby naše telo lepšie odolávalo vírusom, je dôležité zásobiť ho vitamínom D. Väčšina z nás ho má nedostatok. V strave sa nachádza najmä v tučnejších morských rybách (losos, makrela, halibut, slede, sardinky), v treščej a hovädzej pečeni a nájdeme ho aj vo vaječných žĺtkoch či mlieku. Našli sme pre vás 10 receptov z týchto surovín nabitých „déčkom“.

Losos s bulgurom.

Foto: www.varecha.sk

Desiatku receptov pripravil portál www.varecha.sk, nájdete ich na tomto odkaze. Medzi receptami je na výber losos v papilote s bulgurom, červenou repou a cuketou, hovädzia pečeň na hubách, sardinky v zeleninovom mori, vajíčková nátierka, halibut na hubovom pyré, makrela s lilkovým pyré, lahodný šalát s tuniakom, vajíčkom a kôprovým dresingom, sleďová nátierka s cottage syrom, treščia pečeň po toskánsky a mlieková polievka s ryžou.

Ponúkame vám recept na sleďovú pomazánku so syrom cottage:
Suroviny:
180 g cottage syra
180 g sleďov v paradajkovej omáčke
1 ks cibule mladej
2 ks vajíčka natvrdo
1 kl vegety
štipku soli

Postup prípravy:
1. Do misky dáme cottage syr.
2. Pridáme slede z konzervy s paradajkovou omáčkou.
3. Ponorným mixérom dobre rozmixujeme.
4. Uvaríme si vajíčka natvrdo.
5. Cibuľu nakrájame nadrobno.
6. Vajíčka postrúhame do nátierky a všetko ručne zmiešame.
7. V nátierke sú cítiť ryby. Ak niekto nemá rád, môže zjemniť taveným syrom.
8. Podávame na chlebíku obloženom zeleninou.

Sleďová pomazánka.

Foto: www.varecha.sk





















Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >