Zvyškom vlny a priadze chcela vdýchnuť nový život, potešila bábätká v pôrodnici

gb, 2. januára 2023 o 04:27

Jana Šlacká obľubuje háčkovanie a jedného dňa jej napadla myšlienka, že by zvyškom vlny a priadze, ktoré skladuje, mohla vdýchnuť nový život v podobe výrobkov, ako sú chobotničky, čiapočky, papučky a deky na prikrytie pre novonarodené deti.

Upletená krása.

Foto: AGEL

Novorodenecké oddelenie Nemocnice Age Klrompachy obdarovala Jana Šlacká spolu s ďalšími šikovnými ženami. Na oddelenie priniesli množstvo háčkovaných chobotničiek, papučiek a čiapočiek, ktoré budú určené pre potreby novonarodených bábätiek.

„Veľmi pekne ďakujeme pani Janke aj ostatným ženám, ktoré si našli čas a rozhodli sa nám venovať takéto krásne výtvory. Háčkované chobotničky majú pre novonarodené a predčasne narodené bábätká priaznivé účinky. Štruktúra chápadiel im totiž pripomína pupočnú šnúru, a to ich upokojuje,“ vysvetľuje Klaudia Tatarková, vedúca sestra novorodeneckého oddelenia krompašskej nemocnice.

Veselé chobotničky.

Foto: AGEL

„Oslovila som priateľky, ale aj neznáme na sociálnej sieti, ktoré tiež nevedia, čo so zvyškami vlny, či by sa nepridali k môjmu nápadu,“ opisuje v tlačovej správe nemocnice začiatky svojho projektu Janka Šlacká, ktorá na ňom pracuje s Helgou, Silviou a Alexandrou.

„Bola som milo prekvapená, aký to malo ohlas. Spomenuté výrobky sme darovali neonatologickému oddeleniu pod vedením primárky Bartošovej. Radosť a nadšenie kolektívu bolo úprimne, z čoho sa veľmi tešíme. Mňa osobne to nabilo pozitívnou energiou, ktorá je veľmi nákazlivá, a preto v tom mienim naďalej pokračovať aj s tímom žien, ktoré sa podieľali na spoločnej tvorbe, za čo im srdečne ďakujem. Už sme sa opäť pustili do práce, lebo na jar chceme potešiť ďalšie zariadenia,“ dodáva Jana Šlacká.

Darčeky pre detičky.

Foto: AGEL





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >