Žuvačka v koberci. 5 tipov, ako ju odstránite, postačí táto jediná vec

Patricia Poprocká, 4. februára 2024 o 06:38

Pri deťoch o takýto druh nehody veru nie je núdza. Často ani nevieme ako, no prilepenú žuvačku už len skrátka nájdeme, samozrejme, práve na tých najnevhodnejších miestach. Koberec, gauč, oblečenie, autosedačka či nebodaj vlasy. Dostať ju preč je poriadna piplačka, navyše s nie vždy zaručeným výsledkom.

Robiť bubliny zo žuvačky je zábava, menšia už, keď sa žuvačka niekde prilepí.

Foto: Shutterstock.com

Spôsobov, ako dostať žuvačku von, je viacero. Pri každom treba „pomocníka“, teda nejaký iný predmet, ale odstraňovanie naozaj môže uľahčiť. Nech sa páči, vyberte si ten svoj postup.

Ľad a chlad

Na žuvačku by mal pôsobiť nejakú chvíľu, aby sa potom zmrznutá dala ľahšie vytiahnuť. Prípadne ak je to možné, vložte látku/kus odevu do mrazničky, zmrazená žuvačka ide potom naozaj ľahko preč.

Lepidlo, resp. lepiaca páska

V duchu hesla „klin klinom“ by sa mala žuvačka dať vytiahnuť pomocou iného, silnejšieho lepidla. Skúste si teda pomôcť lepiacou páskou, na ktorú by sa mala žuvačka nalepiť a potom z látky či koberca odstrániť.

Kokosový tuk

Ten sa hodí asi najmä na vlasy, ktoré potom môžete ľahko zmyť. Žuvačku síce pomocou neho dostanete preč aj z látky, ostane vám však ďalší problém – odstrániť z nej následne mastnú škvrnu. Nemusí to byť neriešiteľné, ale načo si pridávať robotu, všakže.

Petrolej

Funguje na podobnom princípe. Okrem mastnoty vám však pribudne ešte jedna nepríjemná vec, a to petrolejový zápach.

WD-40 sprej

Neodmysliteľne patrí k zariadeniu každej domácej chlapskej dielne. Chemikália určená na mazanie ohybných častí strojov, ktorá si poradí azda so všetkým. So žuvačkou v koberci určite. Pozrite si návod na tomto videu.







Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >