Známe cukrovinky po domácky: Mikuláš, čo nám dáš? Domáce sladkosti!

gb, 4. decembra 2020 o 04:40

Balíček plný sladkostí očakáva na Mikuláša snáď každé dieťa. Obľube drobizgu sa tešia najmä cukrovinky populárnych značiek. Doprajte im ich tentoraz v domácom prevedení. Veď to poznáte - aspoň viete, čo v nich je...

Rafaelo po domácky.

Foto: varecha.sk

Doma urobené lepšie ako z obchodu a takmer na nerozoznanie. Skúste deťom doma pripraviť pardubické perníky, ľadovú čokoládu, domáce horalky, želatínové cukríky, Študentskú pečať, Rafaelo, Oreo, Princezky, Knopers či Bounty. Skvelé recepty nájdete na tomto odkaze na webe www.varecha.sk.

Recept na bonbóny Bounty

Budete potrebovať:
50 - 70 g detských piškót
80 g masla
2 dcl mlieka
120 g kokosu
med alebo javorový sirup podľa chuti
2 ks čokoládovej polevy

Postup prípravy:
1. Piškóty pomelieme alebo rozdrvíme najemno. V hrnci povaríme maslo s mliekom, kým sa maslo celkom neroztopí. Zahustíme piškótami a kokosom, dobre vymiešame metličkou. Ak sa vám zdá cesto riedke, zahustite piškótou. Nakoniec dochutíme zmes medom alebo javorovým sirupom, podľa toho, ako sladké máte radi. Hotovú zmes vylejeme na menší plech alebo hlbšiu tácku. Takto necháme vychladnúť, na pár hodím dáme do chladničky.

2. Keď je zmes v tenšej vrstve, rýchlejšie dostaneme požadovanú konzistenciu vhodnú na tvarovanie guliek (bude pôsobiť, akoby stvrdla až obschla). Vytvarujeme guľky rukami, no krásne to ide dvoma lyžičkami. Poukladáme na papier na pečenie a dáme do mrazničky, kým si pripravíme čokoládovú polevu. Buď použijete hotovú čokoládovú polevu vo vrecúšku alebo dve tabuľky horkej či mliečnej čokolády.

3. Všetku čokoládu necháme roztopiť nad parou (dva hrnce dáme na seba, v spodnom vrie voda, vo vrchnom roztápame čokoládu). Mala by byť úplne tekutá, aby sa guľky dobre namáčali. Odporúčame pridať trochu margarínu. Guľky namáčame s pomocou vidličky alebo ich napichneme na slamku. Kladieme na papier na pečenie a posypeme hneď kokosom, poleva rýchlo tuhne. Uschovávame v chladničke.

Vynikajúce bonbóny Bounty.

Foto: varecha.sk





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Domácnosť a varenie - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >