Že opičia láska je nezdravá? Naopak, niet nič krajšieho. Pozrite si nasledujúce video, nemôžete nesúhlasiť

Patricia Poprocká, 7. novembra 2023 o 05:26

Že je opičia láska nezdravá? Nevedno, prečo sa prílišné lipnutie matky na dieťati takto nazýva, fakt ale je, že pravá opičia láska je nesmierne krásna a dojímavá. Pozrite si nasledujúce video a budete súhlasiť.

Neha, spokojnosť, všetko na svojom mieste...

Foto: REUTERS

Matka a mláďa si hľadia do očí. Mláďatko sa usmieva, slastne priviera oči a s matkou si navzájom jemne škrabkajú srsť. Potom sa mláďatko napije mlieka a napokon matke skáče po hlave, čo je ďalší výraz, ktorý označuje niečo nežiaduce v ľudskej výchove. Keď však mame opici skáče po hlavé malá opička, je to opäť niečo nesmierne milé a príjemné pre obe, o čom svedčí táto nahrávka.


Aj keď my žijeme v ľudskej ríši, aj toto video svedčí o tom, že matka a bábätko patria spolu, sú nerozlučná dvojica. Blízkosť a maznanie je im bytostne prirodzené. Takzvané výchovné rady o tom, že bábätko treba „odkladať“, prípadne „učiť“ na to, aby si zvykalo byť samé, nie sú opodstatnené. Bábätko potrebuje matku, aby sa cítilo spokojne a bezpečne, všetko ostatné je neprirodzené. Keď podrastie a dozreje mu nervový systém, blízkosti sa nabaží, osamostatnenie nastane aj samé, presne ako vo zvieracej ríši. Napokon, nie nadarmo sme všetci cicavce.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Takto to robím ja - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >