Pizzové slimáčiky.
Foto: www.varecha.skRýchle a efektné pohostenie pre hostí, slaná dobrota k večernému filmu alebo aj olovrant na výlet. Pizzové slimáky majú široké využitie a na Slovensku zažívajú v posledných rokoch gurmánsky boom. 10 receptov na vynikajúce pizzové slimáky nájdete na portále www.varecha.sk. Medzi nimi aj ten nasledujúci.
Na pizzové slimáky budete potrebovať:
1 ks lístkového cesta
trochu kečupu na potretie
korenie na pizzu
200 g šunky
200 g slaniny oravskej
200 g syra strúhaného
1 ks vajíčka na potretie
Postup prípravy:
1. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenší plát, potrieme kečupom, posypeme korením na pizzu, poukladáme plátky šunky, oravskej slaniny, posypeme strúhaným syrom a zvinieme.
2. Krájame kolieska, ktoré kladieme na plech na papier na pečenie. Každé koliesko potrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme dozlata.