Z dcéry si urobili slúžku, nedávali jej jedlo ani lieky. Tyranských rodičov rieši polícia

SITA, pt, 6. júna 2019 o 05:31

Hrozné týranie zo strany rodičov v Banskobystrickom kraji dohnalo dievča až k pokusu o samovraždu. Prípad rieši polícia a vzhľadom na jeho závažnosť poskytla len strohé informácie.

Polícia zatiaľ k prípadu poskytla len strohé informácie. Ilustračné foto.

Foto: Robert Hüttner, Pravda

Dievča v jednom z banskobystrických okresov muselo od svojich rodičov roky znášať fyzické aj psychické týranie. Domov sa jej stal väzením, zamykali ju, nemohla chodiť von.

Krutí rodičia sa neštítili bitky ani kopancov. Keď dievčina ochorela, musela sa liečiť sama. Rovnako aj vykonávať neprimerané domáce práce, dokonca v čase, keď majú deti spať.

Ako informovala banskobystrická krajská polícia na svojej facebookovej stránke, doma jej odopierali jedlo, na raňajky si na stole našla maximálne vodu. Jedávala mrazenú pizzu alebo suchý chlieb, na Vianoce mala mrazené rybie prsty s chlebom.

Jedlo, ktoré mali doma, si zobrať nemohla. Jeden mesiac bola dokonca za trest v škole bez obedov.

Prečo sa rodičia k dievčaťu takto správali, nie je zatiaľ známe. Polícia prípad vyšetruje a vyzýva ľudí, ak si niečo podobné všimnú vo svojom okolí, aby to oznámili na tiesňovej linke.

Týranie detí možno nahlásiť aj na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny. Na tento účel majú zriadenú bezplatnú linku 0800191 222.

Nové podrobnosti o prípade, ktoré s odstupom času zistil denník Pravda, si môžete prečítať TU.





Pridajte komentár

táto funkcia je len pre prihlásených

Prihláste sa



Výchova a vzťahy - ďalšie články

Ďalšie články v rubrike >